Zolan: Engel bedende değil akılda – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Engel bedende değil akılda

Zolan: Engel bedende değil akılda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mayıs 2017 Çarşamba - 08:39Güncelleme: 10 Mayıs 2017 Çarşamba - 08:39
Zolan: Engel bedende değil akılda

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engelin bedende değil akılda olduğunu ifade ederek, engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak, hayat standartlarını yükseltecek çalışmalar yapmayı sürdüreceklerini belirtti.

Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini vurguladı. "Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşamdan kendilerini soyutlamadan hayatlarını sürdürmeleri, üretken olmaları, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon gibi tüm ihtiyaçlarının karşılanması toplumumuzun ortak görevidir" diyen Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Engel bedende değil akıldadır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Bunun bilinciyle Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimden sağlığa, iş ve mesleki yaşamından, kültür ve sanata, spor ve şehir standartlarının iyileştirilmesine kadar çok ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.”

Her bireyin temel hak ve özgürlüklerden eşit biçimde yararlanma hakkına sahip olduğunu dile getiren Başkan Zolan, "Engelli kardeşlerimize yönelik son dönemde yapılan pozitif ayrımcılık her kesim tarafından takdirle karşılanmaktadır. Engellileri ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden anlayış artık yok olmaktadır. Birlik ve beraberliğimiz, hiçbir fark gözetmeden aynı haklardan faydalanabilen bireylerin bir arada yaşaması ile mümkündür. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisimiz ile de işbirliği içinde, yaşadığımız toplumun ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz kardeşlerimiz için proje üretmeye devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek ve her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını gidermek sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Bu vesileyle tüm engellilerimizin bu anlamlı gününü tebrik ediyor, engellerin yok olduğu bir dünya için herkesin daha duyarlı olmalarını temenni ediyorum" dedi.