Zolan: Denizli alt yapı krizi geçirirdi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Denizli alt yapı krizi geçirirdi

Zolan: Denizli alt yapı krizi geçirirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 19:54Güncelleme: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 19:54
Zolan: Denizli alt yapı krizi geçirirdi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, alt yapı yatırımlarında sona yaklaşıldığını, geride kalan dönemde kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatlarına 200 milyon lira harcadıklarını açıkladı. Ardından da “Bunu yapmasaydık insanların kalp krizi geçirmesi gibi, Denizli alt yapı krizi geçirirdi” diye ilave etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çamlık Ofis’te gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilere kahvaltı veren Zolan, zaman zaman eleştiriler yöneltilen alt yapı yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Denizli’nin alt yapı ve üst yapı yatırımlarıyla gözle görülür hızlı bir değişim sürecinden geçtiği ifade eden Zolan, bu yatırımlar gerçekleşirken bazı sıkıntılar yaşanabildiğini, vatandaşların sabır ve destekleriyle sona yaklaşıldığını söyledi.

Alt yapı yatırımlarını zor bir sınav olarak nitelendiren Zolan, “Biz alt yapıyı yenilemek zorundaydık. Dokunmayabilir, ‘3-5 yıl daha idare etsin’ diyerek geçiştirebilirdik. Üst yapı makyajıyla göz boyayabilirdik, kandırmaca yapabilirdik. Ama bizim tercihimiz bu olamazdı, vicdanımıza hesap veremezdik” dedi.

“O BORUDAN AKAN SUYLA EL BİLE YIKAMAZDI”

Kentin alt yapısını 40 yıl önce yapıldığını ve ihtiyacı karşılamanın çok uzağında kaldığını anlatan Zolan, “Belki bu alt yapı yapıldığında zamanının en iyisiydi. Ama artık şehri ileriye taşıması mümkün değildi. Birkaç metrelik içme suyu borusunda çok sayıda delik var. Su dışarıya akıyor, sonra da çamurlu bir şekilde şebekeye yenden karışıyordu. Küf bağlayan boruya dokunduğunda eliniz kahverengiye boyanıyordu. O borudan akan suyu bırakın içmeyi, elinizi bile yıkamaya cesaret edemezsiniz” diye konuştu.

“KANALİZASYON BORULARI TIKANMAK ÜZEREYDİ”

Kanalizasyon şebekesinin de çok kötü olduğunu kaydeden Zolan, “Borunun alt tarafı tortu bağlamış. Atık ancak açık olan yüzde 10-15’lik bölümden gidiyordu. Bunu da görmezden gelemezdik ve değişmesine karar verdik. Çünkü tıkanabilir, bir mahalledeki ötekini tetikleyebilir ve Denizli alt yapı krizi geçirirdi. Yaşanan sorunu 3-5 ayda da çözemezdiniz. Denizli’nin bunları yaşamaması için alt yapı işine girdik” ifadesini kullandı.

“YAĞMUR SUYU HATTI YAPILDI”

Denizli’nin yağmur yağdığında sıkıntıyla karşılaştığını, şehirlerarası olan yollardan bile geçilemediğini belirten Zolan, birçok mahallede sorun olan yağmur suyunun tahliyesi için hat yapıldığını, Antalya yolu başta olmak üzere kentte artık bu sorunun yaşandığı yer kalmadığını söyledi.

ALT YAPIYA 200 MİLYON LİRA

Kentin küçük bir bölge dışında alt yapısının 200 milyon lira harcamayla yenilendiğini, alt yapıyı yaparken doğru bir teknik uyguladıklarını, bunu da yaşamın 24 saat sürdüğü bir şehirde yaptıklarını dile getiren Başkan Zolan, aynı yerin birden fazla kazılması eleştirilerine “Önce kanalizasyon, sonra yağmur suyu ve en sonunda içme suyu hattını yapıyorsunuz. Birini bitirip diğerine başlamak bir ay gibi bir zaman alıyor. Vatandaş toz içinde kalmasın diye de geçici asfalt yaptık. Bir sokağa girerek, her şeyi söküp 3-4 ay su vermemezlik edemezsiniz” yanıtını verdi.

ÜST YAPI BAYRAMDAN SONRA

Alt yapı çalışmasının devam ettiği mahallelerde sona gelindiğini bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, üst yapı ihalesini gerçekleştirdiklerini, çalışmanın Ramazan ayı bayramı sonrası başlayacağını, bunun için 60 milyon lira harcanacağını kaydetti.

SUYU TEK MERKEZDEN TAKİP

İçme suyunun tek merkezden takip edilmesiyle ilgili scada sistemini kurduklarını anımsatan Zolan, eskiden çubuklarla ölçülen su seviyesinin artık bilgisayar ortamından takip edildiğini, bir yerde kaçak olduğunda sistemden görüldüğünü, bir depoda fazla su varsa sistemin az olan depoya aktarım yaptığını, kirlenme görüldüğünde sistemin depoda su akışını kestiğini sözlerine ekledi.