Zolan, cam horoz heykelini yapan sanatçılarla bir araya geldi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan, cam horoz heykelini yapan sanatçılarla...

Zolan, cam horoz heykelini yapan sanatçılarla bir araya geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Ağustos 2023 Pazartesi - 13:04Güncelleme: 21 Ağustos 2023 Pazartesi - 13:04
Zolan, cam horoz heykelini yapan sanatçılarla bir araya geldi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 21 Ağustos 2013’te açılışı yapılan kaidesiyle birlikte 4.10 metre yüksekliğindeki cam horoz heykelinin 10. yılında Başkan Osman Zolan, eseri yapan sanatçılar Ömür Duruerk ve Fatih Duruerk ile bir araya geldi.

5 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda 21 Ağustos 2013’te açılışı yapılan, 2,6 metre yüksekliği ve kaidesiyle birlikte 4.10 metre yüksekliğe ulaşan büyüklüğü ve camdan yapılmasıyla Türkiye'nin en büyük cam heykeli unvanını taşıyan horoz heykeli 10 yaşına girdi.

CAM ÜRETİMİNE VURGU

Eseri yapan sanatçılar Ömür Duruerk ve Fatih Duruerk ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizlimizin sembolü horozumuzun en güzel ve en etkili şekilde sunulması, vatandaşlarımızla buluşması ve kente gelen misafirlerimize bu güzelliği göstermek amacıyla 10 yıl önce böyle bir çalışma gerçekleştirdik” dedi.

Denizli’de cam üretiminin sanayi ve turizm anlamında çok önemli olduğunu söyleyen Zolan, söz konusu eserle kentin sembolü olan horozun Denizli’de üretimi yapılan camla buluşmasını sağlamak istediklerini de işaret etti.

7 BİN PARÇADAN OLUŞUYOR

Eserin Türkiye’de açık havada bulunan en büyük cam heykel olma özelliği taşıdığını kaydeden Zolan, heykelin 7 bin parçadan oluştuğunu kaydetti. Eserin el işçiliği ile kente kazandırıldığını anımsatan Zolan, şunları söyledi:

“Eser 10 yıl önce tamamlandı ve bu meydana kondu. O günden bugüne Denizli’miz cam horoza ilgi gösteriyor ve her geçen gün bu ilgi artarak devam ediyor. Denizli'ye gelen misafirlerimiz de mutlaka cam horozun önünde fotoğraf çektiriyor. Eser, ülkemizde açık havada bulunan en büyük cam heykel olma özelliğini de devam ettiriyor. Cam horozumuz 10 yıldır hiçbir hasara uğramadan ve vatandaşlarımız tarafından korunarak bugünlere geldi. Açık havada sergilenen en büyük cam heykel unvanına devam ediyoruz. Ben vatandaşlarımızave sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Cam horozumuzun burada kalmasını, şehrimizin sembolü olarak devam etmesini ve vatandaşlarımızın bu güzellikten dolayı mutlu olmalarını arzu ediyoruz. Onuncu yılımız kutlu olsun. İnşallah nice 10 yıllara.”

SANATÇILARDAN TEŞEKKÜR

Cam sanatçısı Ömür Duruerk ise, 10 yıl önce cam horoz heykelinin açılışını yaptıklarını hatırlatarak, çok ince işçiliği olan heykelin sanat ve mühendislik yönünden önemli olduğunu söyledi. Bir yıllık emeklerini Denizli’ye emanet ettiklerini belirten Duruerk, “Kentsel kırılganlık ve nezaket kavramı diye bir tezimiz vardı. Bunun şu anda şehirde canlı örneğini görüyoruz. 10 yıldır cam horoz heykelini koruyan ve gece gündüz sahip çıkan Denizli’ye teşekkür ediyoruz” dedi. Fatih Duruerk ise, Denizli halkına 10 yıl boyunca cam horoz heykeline gösterdikleri saygı ve nezaket için teşekkür ederek, bu sayede eserin bu yıla kadar sapasağlam geldiğini işaret etti.