Zolan: Artık yağmurda su baskınları yaşanmıyor – D20Haber
17.04.2024, Çarşamba
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Artık yağmurda su baskınları...

Zolan: Artık yağmurda su baskınları yaşanmıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ekim 2022 Pazartesi - 13:00Güncelleme: 3 Ekim 2022 Pazartesi - 13:42
Zolan:  Artık yağmurda su baskınları yaşanmıyor

Deliktaş Mahallesi’nde tamamlanan alt ve üstyapı çalışmaları için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Artık yağmurda su baskınları yaşanmıyor. Çok şükür Türkiye’nin en temiz suyunu içiyoruz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesince altyapısı, Pamukkale Belediyesi tarafından ise üstyapısı tamamlanan Deliktaş Mahallesi’nde Üstyapı Açılış Töreni yapıldı. Törene AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖRKİ’DEN ZOLAN’A TEŞEKKÜR

Törenin açılış konuşmasını yapan Örki, “Deliktaş, sadece altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla değil Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi tarafından birçok hizmetle taçlandırıldı” dedi. Altyapısı tamamlanmayan mahallelerde yapılan üstyapının mutlaka bozulup parçalandığını dile getiren Örki, Zolan’a teşekkür etti.

“120 MİLYON LİRAYA YAKIN MALİYET”

Çalışmaların Deliktaş ile birlikte 6 mahalleyi kapsadığını aktaran Örki, “Toplam 1 milyon 100 bin metrekarelik bir bölgedeki çalışmayı aynı anda gerçekleştirdik. Ancak vatandaşlarımızın desteği olmasaydı böylesine büyük bir işe cesaret etmek de mümkün olmayabilirdi. Deliktaş mahallemizde 134 sokak, 3 cadde, toplamda 189 bin metrekarelik beton parke alanı, 44 bin metrekarelik asfalt alanı toplam uzunluğu 30 km, her ikisini de topladığımızda 233 bin metrekare. Bugün itibariyle 120 milyon liraya yaklaşan üstyapı maliyetinden bahsediyoruz. Bizim halkımız her şeyin en güzeline ve en iyisine layık dedik ve Allah’ın izniyle sizlerin de desteğiyle bugünlere gelebildik. Birlikte yapacak daha çok işimiz var” diye konuştu.

 

“ASIRLIK HİZMET EDECEK YATIRIMLAR YAPTIK”

Bölgedeki kanalizasyon hatlarının plansız bir şekilde yapıldığını, yağmur suyu hatlarının ise hiç olmadığını ve her yağışta su baskınlarının yaşandığını hatırlatan Zolan, patlaklar nedeniyle de suların sık sık kesildiğini anımsattı. Denizli’nin büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla bu durumun değişmeye başladığını söyleyen Zolan, “Bir şehrin altyapısı yoksa üste ne yaparsanız yapın faydası yoktur. Bu anlayışla günlük, haftalık değil insanımıza asırlık hizmet edecek yatırımlar yaptık” dedi.

“YAĞMURDA SU BASKINLARI YAŞANMIYOR”

Altyapının cesaret istediğini kaydeden Zolan, “Sabrın sonu selamettir. Geriye dönüp baktığımızda tüm sıkıntıların bittiğini görüyoruz. Şimdi sapasağlam bir altyapımız var. Artık yağmurda su baskınları yaşanmıyor, sokaklarda kanalizasyon akmıyor, çok şükür Türkiye’nin en temiz suyunu içiyoruz. Bunu tek başımıza mı yaptık? Hayır, vatandaşlarımızın desteği olmasaydı bunu başaramazdık” ifadelerini kullandı.

“YOLLARIMIZ KAYMAK GİBİ”

Deliktaş, Karşıyaka, Aktepe, Dokuzkavaklar ve Anafartalar Mahallesi’nde altyapı çalışmasını tamamladıklarını, Pamukkale Belediyesinin de üstyapı çalışmasına başlayıp bitirdiğini belirten Zolan, konuşmasında şunları söyledi:

“Yollarımız kaymak gibi oldu. İnşallah bu güzel hizmetlerin üzerine daha güzellerini yapmak için gayret edeceğiz. Bir ve beraber olunduğu sürece Denizli daha ileri ve güzele gidecek. 2014’den sonra yaptığımız altyapıya baktığımızda 30 büyükşehir içinde kişi başına en çok altyapı yatırımı yapan şehir Denizli’dir. Bugüne kadar yaptığımız içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarını uç uca eklediğimizde Denizli’den Çin Seddi’ni geçip Japonya’ya kadar ulaşıyor. Bu işi birlikte başardık, birlikte yaptık.”

AK Parti Denizli İl Başkanı Güngör, milletvekilleri Ök ve Tin ise konuşmalarında, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış dualarla gerçekleştirildi.