Zolan: 2004’den önce çocukların spor yapacak alanları yoktu – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: 2004’den önce çocukların spor yapacak...

Zolan: 2004’den önce çocukların spor yapacak alanları yoktu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Ağustos 2022 Cuma - 17:14Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma - 19:46
Zolan: 2004’den önce çocukların spor yapacak alanları yoktu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı Büyükşehir Belediyesi Hizmetleri Sunum Toplantısı’nda konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “2004’den önce Denizli’de gençlerin, çocukların spor yapacak alanları bulunmuyordu” dedi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’nin yanı sıra AK Parti Milletvekili Cahit Özkan ve Nilgün Ök ile AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

 

“ÇİN SEDDİ’Nİ GEÇEN UZUNLUK ELDE ETTİK”

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2004 yılından bu yana Denizli’yi üreten insanlara yaraşır bir şehir haline getirmeye gayret ettiklerini söyledi. Altyapı çalışmalarına da değinen Zolan, “Geçmişte Denizli, alt yapı anlamında perişan bir durumdaydı. İçme suyunun yüzde 65’i kayıp kaçak olarak toprağa karışıyordu. Kanalizasyonlar açıktan akıyor ve çocuklarımız pis suların içerisinde oynuyordu” dedi. Toplamda 7 bin 200 kilometre yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı döşediklerini dile getiren Zolan, “Bu rakamla buradan Çin Seddi’ni geçen bir uzunluk elde ediyoruz” diye konuştu.

"YEŞİL ALAN MİKTARI AVRUPA STANDARTLARININ ÜZERİNDE"

“Denizli’de 2004 yılından önce çok az sayıda park vardı” diyen Zolan, “Bugün bin 200 park bulunuyor. İnsanlar evinden çıktığında 250- 300 metre gittiklerinde mutlaka bir park ile karşılaşacak. Denizli’de kişi başı yeşil alan miktarını Avrupa standartlarının üzerine çıkardık” dedi. Denizli’de doğal gaz kullanımının yüzde 99 olduğunu söyleyen Zolan, “Şehrimizin havası temiz değildi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Denizli’ye doğal gaz geldi. Bugün şehir merkezinde yüzde 99 oranında doğal gaz kullanımını sağladık” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIN SPOR YAPACAK ALANLARI YOKTU”

Zolan, 2004’den önce Denizli’de gençlerin, çocukların spor yapacak alanları bulunmadığını dile getirerek, “Çok şükür bugün halı sahalarımız, sentetik futbol sahalarımız, Geleneksel Spor Oyunları Kompleksimiz, 4’ü ilçemizde toplam 8 kapalı yüzme havuzumuz ve adını sayamayacağım birçok spor tesisimiz var. Yüzme başta olmak üzere 20’nin üzerinde branşta ücretsiz spor kursu veriyoruz” şeklinde konuştu.

KÜLTÜR ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Kültür alanındaki çalışmalara da değinen Zolan, “Spor alanında olduğu gibi kültür alanında da çok büyük hizmetler yaptık. İçerisinde bulunduğumuz kongre ve kültür merkezini inşa ettik. Kültürün, sanatın, bilimin kalbi burada atacak.” İklim Eylem Planı’nı gerçekleştirerek uygulamaya başladıklarını anlatan Başkan Zolan, “Bizim amacımız insanlarımızın sağlıklı ortamda yaşamalarını sağlamaktır. Büyükşehir olduğumuzda ‘Denizli merkezde ne varsa tüm köylerimizde, beldelerimizde o olacak’ demiştik. Bugün onu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Denizli genelinde 2000 km soğuk asfalt, 700 km’nin üzerinde sıcak asfalt ve 10 milyon metrekareye yakın da kilit parke taşı döşediklerini kaydeden Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Vermiş olduğumuz tüm sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Çok şükür, ilçelerimize gittiğimizde vatandaşlarımız büyükşehir olmanın mutluluğunu belirtiyorlar. Tarımsal anlamda da desteklerimiz sürüyor. Biz kırsal kalkınmada, insanlarımıza ezberlenmişin ötesinde yeni yollar, yeni alternatifler sunmak adına çalışmalarımızı yapıyoruz. Denizli’deki 17 köprülü kavşağı bizzat Büyükşehir Belediyemizin bütçesinden gerçekleştirdik. Yerli ve milli Trafik Yönetim Sistemimiz ile şehrin trafik yönetim sistemini oluşturduk.”

Zolan’ın sunumunun ardından program basına kapalı olarak devam etti.