YSE Kavşağı’na akıllı kavşak düzenlemesi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. YSE Kavşağı’na akıllı kavşak düzenlemesi

YSE Kavşağı’na akıllı kavşak düzenlemesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Eylül 2023 Pazartesi - 12:46Güncelleme: 4 Eylül 2023 Pazartesi - 12:46
YSE Kavşağı’na akıllı kavşak düzenlemesi

Denizli Büyükşehir Belediyesince, YSE Kavşağı olarak bilinen Fevzi Çakmak Bulvarı’nda akıllı kavşak düzenlemesinin hayata geçirildiği bildirildi.

Kent genelinde ulaşım projelerini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından akıllı kavşak düzenlemelerinin devam ettiği kaydedildi. Bu kapsamda Fatih Köprülü Kavşağının şehir içi bağlantı akışını sağlayan ve YSE Kavşağı olarak bilinen Fevzi Çakmak Bulvarı’nda akıllı kavşak düzenlemesini hayata geçirildi.

 

ÇALIŞMANIN HEDEFLERİ ANLATILDI

Çalışma ile kavşak içerisinde depolanan araç sayısının arttırılması, sinyallerde bekleme sürelerinin azaltılması ile birlikte kavşak içi araç kuyruğunun azaltılması ve yayaların yolun karşısına daha güvenli bir şekilde geçmesinin hedeflendiği belirtildi.

“TRAFİK AKICI HALE GETİRİLDİ”

Yapılan düzenleme ile yakıt tasarrufuyla doğru orantılı olarak karbon salınımında düşüş yaşanmasının hedeflendiği, hava kirliliğine etkisinin azaltılmasının da amaçlandığı kaydedildi. Akıllı kavşak çalışmasının bölgedeki trafik yükünü azaltmasının hedeflendiği, trafiğin daha güvenli ve akıcı hale getirildiği ifade edildi.

ŞERİT SAYISI ARTIRILDI

Bulvarın iki yönünde de şerit sayısının artırıldığı düzenlemeyle kavşağın ortasında yer alan ada tamamen kaldırıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla trafiğe açılan kavşakta incelemelerde bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, artan araç sayısına dikkat çekti. Bazı noktalarda trafikte zaman zaman sıkışmalar yaşandığını söyleyen Zolan, ileride daha da sorun olabilecek bölgelerde ulaşım yatırımlarını hayata geçirdiklerini anlattı. Zolan, “Yeni çevre yolları ve birçok akıllı kavşak düzenlemeleri ile trafik akışını rahatlatmak adına Denizli'nin ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyoruz. Burada toplayıcı yollar vardı, tam olarak fonksiyonuna uygun kullanılmıyordu, atıl durumdaydı. Bazı alanlarda genişletme imkanımız oldu" dedi.

“YSE KAVŞAĞI ÖNEMLİ BİR NOKTA”

YSE Kavşağı olarak tabir edilen bölgenin şehirlerarası ve şehir içi trafikte çok önemli bir nokta olduğunu aktaran Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Trafik akışını hızlandıracak düzenlemeler yaptık. İnşallah vatandaşlarımız riske girmeden daha az sürede, daha konforlu bir ulaşım imkanına kavuşacak. Burada yaptığımız akıllı kavşak düzenlemesi ile trafiği daha güvenilir, konforlu ve akıcı hale getiriyoruz. Denizlimize hayırlı olsun. Bu projemiz şehir trafiğimizi rahatlatan ve nefes veren bir çalışma olsun. Denizlimize güzellikler katmaya devam ediyoruz. Denizlimize ve vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz."

Öte yandan Zolan, incelemede bulunduğu bölgedeki çalışanlar ile sohbet edip kolaylıklar diledi, vatandaşlarla bir araya geldi, esnafları ziyaret etti.