Yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması var, esnafa kira ve gelir kaybı desteği miktarı belli oldu – D20Haber
07.05.2024, Salı
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması var, esnafa...

Yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması var, esnafa kira ve gelir kaybı desteği miktarı belli oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Aralık 2020 Pazartesi - 20:35Güncelleme: 14 Aralık 2020 Pazartesi - 22:30
Yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması var, esnafa kira ve gelir kaybı desteği miktarı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını, esnafa gelir kaybı ve kira desteği miktarını belirlediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, alınan kararları açıkladı. İşte ana başlıklarıyla o kararlar:

-Yüzde 18'den yüzde 8'e indirilen iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edilecek.

-Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirilen gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranlarının uygulanma süresini 1 hazirana kadar uzatıldı.

-Hibe şeklinde verilen doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacak.

-Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzatıldı.

-İş yeri kira olan esnafa 3 aylığına büyükşehirlerde 750 TL, şehirlerde 500 TL destek verilecek. Esnaf kesimine 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapılacak.

-Sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacak.