Yazar Kapaklıkaya, Kültür Buluşmaları kapsamında Denizlililer ile bir araya geldi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Yazar Kapaklıkaya, Kültür Buluşmaları kapsamında Denizlililer...

Yazar Kapaklıkaya, Kültür Buluşmaları kapsamında Denizlililer ile bir araya geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2022 Perşembe - 10:52Güncelleme: 24 Şubat 2022 Perşembe - 13:41
Yazar Kapaklıkaya, Kültür Buluşmaları kapsamında Denizlililer ile bir araya geldi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Buluşmaları’nın konuğu eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya oldu. Kapaklıkaya, aile ilişkileri ve iletişim sorunlarını ele aldığı “Mutlu Aile Mutlu Çocuk” adlı bir sunum yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Başkan Osman Zolan, Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Serhat Akbulut ve Ömer Faruk Özer ile binlerce vatandaş katıldı. Program için hazırlanan 2 bin kişilik Özay Gönlüm Salonu’nun dolması üzerine, dışarıda kalan katılımcılar için de Mehmet Gazi Salonu’na video konferans sistemi kuruldu.

“DAHA GÜZEL İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Zolan, düzenledikleri programlarda bir araya gelmeye başladıklarını söyledi. Kongre ve Kültür Merkezi’nin üç yıl önce tamamlandığı dile getiren Zolan,
son 5 aydır merkezin aktif bir şekilde kullanmaya başladıklarını kaydetti. “Bir şehir, yol, altyapı ve binalardan oluşmaz” diyen Zolan, “Şehir, şehir kültürü ile ecdadımıza yakışır değerlerimizle donanmakla olur. Birlikte güzel şeyler yapabilmekle olur” dedi. Bu kapsamda birçok eğitim, kültür ve sanat etkinlikleri düzenlediklerini belirten Zolan, “Denizli’de daha önce 300-500 kişilik salonlarımız vardı, böyle programlar yapamıyorduk. Bunu birlikte başardık. Sizlerin desteği olmasaydı, beraber yürümemiş olsaydık bunu başarmamız mümkün değildi. Bu bizim tek başımıza yaptığımız bir şey değil. Sizlerin desteği Allah’ımın izni ile bu işleri başardık. İnşallah birlikte daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

ZOLAN’DAN KAPAKLIKAYA’YA TEŞEKKÜR

Yazar Kapaklıkaya’nın yazdığı kitaplar ve güzel anlatımlarıyla gönüllerde taht kurduğunu söyleyen Zolan, “Kültür buluşmalarında Alişan Kapaklıkaya Denizli’mizde sizlerle buluşmazsa,‘olmaz’ dedik. Sağ olsun kendileri bizi kırmadılar davetimize icabet edip geldiler. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. İki haftada bir kültür buluşmalarımıza devam edeceğiz. Programlarımızı takip etmenizi ve katılmanızı arzu ediyorum. Daha güzel programlarda buluşmak üzere” ifadelerini kullandı.

MUTLU AİLE MUTLU ÇOCUK

Türkiye’de 80 il 700 ilçe ve dünyada ise 19 ülkeye gittiğini dile getiren Kapaklıkaya, şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi kadar eğitimin, sanatın ve kültürün bir arada sunulduğu bir yer görmedim. Bu salon, yanda sergi salonları ve üstte gezegen evi… Başkanım valla böyle bir şey görmedim ben. Helalı hoş olsun. Kafadan atmıyorum Türkiye’yi gezdim. Sıradan bir insanım. İkinci bir özelliğim daha var benim. Bu ülkeye hizmet eden insanlara hizmet etmeyi şeref sayanlardanım. Denizli’ye hakikaten çok değerli hocaları çağırıyorsunuz, mesela Prof. Dr. İlber Ortaylı. Kitap fuarı yapıyorsunuz, bunlar çok güzel şeyler.”

Esprileriyle salonu kırıp geçiren Kapaklıkaya, aile ilişkileri ve iletişim sorunlarına ışık tutacak “Mutlu Aile Mutlu Çocuk” adlı sunumunu yaptı.