“Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliği gerçekleştirildi – D20Haber
15.05.2024, Çarşamba
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliği gerçekleştirildi

“Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliği gerçekleştirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2019 Çarşamba - 17:47Güncelleme: 2 Ekim 2019 Çarşamba - 17:50
“Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliği gerçekleştirildi

Denizli protokolü, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla yayalara öncelik etkinliği gerçekleştirdi.

İstiklal Caddesi’ndeki Merkez Ortaokulu önünde bulunan yaya geçidinde bugün 14.30 – 15.30 saatleri arasında “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz ” algısı oluşturmaya yönelik etkinlik düzenlendi.

Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinliğe Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

Etkinlik kapsamında okuldan çıkan öğrenciler, yaya geçidine giderek karşıdan karşıya geçti. Öğrencilerle birlikte yaya geçidini kullanan Vali Hasan Karahan, sürücülere emniyet kemerini taktıkları ve yayalara yol verdikleri için teşekkür etti. Karahan ile birlikte sürücülerin bilinçlenmesi için de sürücülere broşür dağıttı.

Haberin DevamıReklam




Burada etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Karahan, “Trafikte özellikle yayalara saygı konusunda büyük bir gayretimiz var. Bunu geliştirmemiz lazım. Dünya standartlarında yaya yola ayağını koyduğu anda bütün araçların durması gerekiyor. Bizim maalesef bu alışkanlığı henüz tam anlamı ile kazandığımız söylenemez. Bu nedenle İçişleri Bakanlığımız Türkiye genelinde böyle bir uygulama başlattı ve bir süredir devam ediyor. Bugün de Merkez Ortaokulu öğrencileri ile beraber uygulamalı eğitim yaptık. Kamuoyunun hassasiyetine dikkat çekmek istedik. Sürücüler, öğrencilerimizin yola girme ihtimalini gördükleri anda yavaşlayıp durmalıdır. Araç sürücülerinin özellikle okul önlerindeki öğrencilerimizin ikazlarını dikkate almaları gerekiyor“ dedi.