Yaşlı ve engelli ulaşım kartları için vize uyarısı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Yaşlı ve engelli ulaşım kartları için...

Yaşlı ve engelli ulaşım kartları için vize uyarısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Kasım 2022 Pazar - 10:41Güncelleme: 20 Kasım 2022 Pazar - 10:41
Yaşlı ve engelli ulaşım kartları için vize uyarısı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir içi otobüs ulaşımından ücretsiz yararlanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile engelli ve yasal hakka sahip diğer Denizli Kart sahiplerine vize uyarısı yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ulaşım hizmetinden ücretsiz yararlanan 65 yaş ve üzeri ile engelli vatandaşların yanı sıra, yasal haklarından dolayı Denizli Kart verilen diğer kart sahiplerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar kartlarını vize yaptırmaları gerektiği duyuruldu.

Vize yaptıracak 65 yaş ve üzeri Denizli Kart sahiplerinin kimlik bilgilerini içeren kimlik, ehliyet gibi resmi bir belge, engelli kartı hak sahiplerinin ise kimlik ve geçerlilik süresi devam eden güncel raporlarını göstererek vizelerini gerçekleştirebilecekleri açıklandı.

Ücretsiz engelli Denizli Kart çıkarmak için yüzde 40 ve üzeri engelli heyet raporu ve 1 adet vesikalık fotoğraf gerekli olduğu belirtilirken, 65 yaş ve üzeri yaşlılar için de kimlik bilgilerini içeren 1 adet fotokopi (kimlik, ehliyet vb.) ve 1 adet vesikalık fotoğraf gerekli olduğu ifade edildi. Vesikalık fotoğrafların ise son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerektiğine dikkat çekildi.

Vize işlemlerini gerçekleştirecek hak sahiplerinin, sahip oldukları kartla 2 yıl boyunca ücretsiz ulaşımdan faydalanabilecekleri ifade edildi.

VİZE İŞLEMLERİ NEREDE YAPILACAK?

İlgili vatandaşların vize işlemlerini Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’ye ait; Valilik Kart Dolum Merkezi, Bayramyeri Kart Dolum Merkezi, Kampüs (Son Durak) Kart Dolum Merkezi ve Çınar (Kapalı Spor Salonu Yanı) Kart Dolum Merkezinden yaptırabileceği belirtildi. 31 Aralık 2022 tarihine kadar vize işlemini yaptırmayan söz konusu Denizli Kart sahiplerinin vizeleme işlemini yaptırana kadar kartlarını kullanamayacakları açıklandı.