Yaralı bulunan kızıl şahin sağlığına kavuştu, özgürlüğe kanat çırptı – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Yaralı bulunan kızıl şahin sağlığına kavuştu,...

Yaralı bulunan kızıl şahin sağlığına kavuştu, özgürlüğe kanat çırptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Şubat 2022 Perşembe - 13:41Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe - 14:13
Yaralı bulunan kızıl şahin sağlığına kavuştu, özgürlüğe kanat çırptı

Denizli’de silahla vurularak yaralanan kızıl şahin, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nda tedavi edildi.

Sarayköy’de yaralı halde bulunan kızıl şahin, vatandaşların ihbarı üzerine Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince alınarak tedavi için Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildi. Kızıl şahinin kanadında ateşli silah yaralanması ve durum bozukluğu tespit eden Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri gerekli tedaviye başladı.

Yaklaşık 15 gün süren tedavinin ardından kızıl şahin sağlığına kavuştu. Ölçümleri ve numaralandırılması yapılan kızıl şahin daha sonra özgürlüğe kanat çırptı.

DUYARLI VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR

Denizli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Elvan Alkaya, Büyükşehir Belediyesi olarak yaban hayatındaki hayvanlarını da tedavi ederek tekrar kendi yaşam alanlarına döndürmeye devam ettiklerini söyledi. Yaralı halde bulunan yaban dostlarına duyarlı olan vatandaşlara teşekkür eden Alkaya, “Sarayköy’den Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen kızıl şahinimizi tedavi altına aldık, rehabilite ettik. Yaklaşık 15 gün kadar burada kalan kızıl şahinimizi yeniden doğasına kavuşturduk” diye konuştu.