Vali Coşkun’dan Zolan’a ziyaret – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Vali Coşkun’dan Zolan’a ziyaret

Vali Coşkun’dan Zolan’a ziyaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ağustos 2023 Cumartesi - 11:21Güncelleme: 26 Ağustos 2023 Cumartesi - 11:21
Vali Coşkun’dan Zolan’a ziyaret

Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Denizli Valisi olarak atanan Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

10 Ağustos’ta açıklanan Valiler Kararnamesi ile Denizli’ye atanan Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a iade-i ziyarette bulundu. Vali Coşkun’u Deliklıçınar Meydanı’nda karşılayan Zolan, Denizli’nin simgesi cam horoz heykeli hakkında bilgi verdi.

Karşılamanın ardından Zolan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nda sergilenen kentin değerlerini anlattı. Yatağan Palası, Yeşilyuva ayakkabıcılığı ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan eserlerle kentle özdeşleşmiş değerlerden bahseden Zolan, burada bulunan Denizli Sancağının tarihinden bahsetti.

15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli Sancağı ile ilk direnişi başlattığını kaydeden Zolan, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı Denizli Kayak Merkezi, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, alt ve üst yapı gibi yatırımlardan bahsetti. Zolan, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Vali Coşkun’a yeni görevinde başarılar diledi.