Vali Karahan’dan sınav hassasiyeti çağrısı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Vali Karahan’dan sınav hassasiyeti çağrısı

Vali Karahan’dan sınav hassasiyeti çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2018 Cuma - 11:54Güncelleme: 1 Haziran 2018 Cuma - 11:54
Vali Karahan’dan sınav hassasiyeti çağrısı

Vali Hasan Karahan, hafta sonunda yapılacak sınavlarda öğrencilerin konsantrasyonunun bozulmaması için gürültü oluşturabilecek faaliyet ve çalışmalardan kaçınılmasını istedi.

Öğrenciler, hafta sonunda yapılacak Merkezi Sınav ile İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nda ter dökecek. 96 okulda yapılacak bu sınavlara Denizli’de 27 bin 676 öğrenci katılacak.

KARAHAN: ÖNLEMLER ALINDI

Vali Hasan Karahan, sınav öncesi yaptığı açıklamada, örencilere başarı diledi. Denizli Valiliği olarak sınavın sakin ve gürültüden uzak bir ortamda geçmesi, herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Karahan, “İlimizde yapılacak olan söz konusu sınavlar öğrencilerimizin geleceği açısından büyük önem arz ettiğinden, tüm vatandaşlarımızdan 2 Haziran 2018 Cumartesi ve 3 Haziran 2018 Pazar günü 09.00 ile 13.00 saatleri arasında sınavların yapılacağı yerleşim birimlerinde gürültü oluşturabilecek durumlardan kaçınarak, siren veya korna çalmamaları, inşaat çalışmalarının durdurulması hususunda azami hassasiyet sergilemelerini rica ediyorum” dedi.

OĞUZ’DAN SAAT UYARISI

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da velilere ve öğrencilere sınav günü en geç saat 08.45’de sınava girecekleri okulda olmaları uyarısında bulundu. Oğuz, “Öğrencilerimiz, eğitim hayatınız boyunca kapsam ve sonuçları bakımından önemli bir sınava giriyorlar. Hem bilgilerinin, hem de bilmeye yönelik diğer başka becerilerinin ölçüleceği bu sınavın öğrencilerimizde stres ve baskı yaratması anlaşılabilir bir durumdur. Ancak yine de öğrencilerimizin, bu sınavı, eğitim öğretim yolunda verdikleri emeklerin ve uğraşların nihayet karşılığını alacakları bir aşama olarak görmelerini temenni ederim. Bu husus öğrencilerimizin kariyer yolculuğunda bu ve bundan sonra girecekleri her türden sınava karşı pozitif bir tutum geliştirebilmeleri ve böylece de bilgi ve becerilerini cevap kâğıdına tam yansıtabilmeleri için oldukça önemlidir” diye konuştu.