Vali Karahan: Kredi kartı temsil giderleri için kullanıldı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Vali Karahan: Kredi kartı temsil giderleri...

Vali Karahan: Kredi kartı temsil giderleri için kullanıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Kasım 2017 Cumartesi - 16:32Güncelleme: 4 Kasım 2017 Cumartesi - 16:32
Vali Karahan: Kredi kartı temsil giderleri için kullanıldı

Denizli Valisi Hasan Karahan, Giresun Valiliği sırasında İl Özel İdaresi’nin bir bankadan alarak kullanımına verilen yüksek limitli kredi kartıyla ilgili “Şahsi harcamalarımda kullanmadım. Tamamen temsil giderleri için kullanılmıştır. Aksi bir şey söz konusu olsaydı zimmet çıkarılırdı. Üzerinde durulması herhalde yüksek limitinden” açıklamasını yaptı.

Giresun İl Özel İdaresi’nin hesaplarının bulunduğu Ziraat Bankası’ndan aldığı yüksek limitli kredi kartını görev yaptığı dönemde Vali Hasan Karahan’ın kullanımına vermesi Sözcü gazetesinde “Vali Bey’e 175 bin liralık kredi kartı başlığıyla yer aldı. Haberde, kredi kartından yapılan harcamayı Sayıştay’ın yasalara aykırı bulduğuna da yer verildi.

VALİ KARAHAN D20HABER.COM’A KONUŞTU

Vali Hasan Karahan, hakkındaki bu haberle ilgili D20haber.com Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal’a konuştu. Kredi kartının temsil ve ağırlama giderlerinde kullanıldığını, kişisel bir harcamasının söz konusu olmadığını belirten Vali Karahan, “Vali şehir dışına çıktığında kullanmak üzere alınmıştır. Bazı aylar hiç kullanılmamıştır. Giresun’da bulunduğumda kullanılmamıştır. Şehir dışına çıktığımdaki harcamalarda kullanılmıştır. Bir defasında şehit cenazesinden dönüyorduk. Şehidin cenaze töreninden dönerken Samsun Terme’de yenilen yemeğin bedeli bu karttan ödenmiştir. Bu örnekte olduğu gibi kredi kartı harcaması tamamen temsil ve ağırlama içindir” dedi.

“YÜKSEK LİMİTİNDEN DİKKAT ÇEKMİŞ OLABİLİR”

Denetleme yapan Sayıştay’ın bu konuda bir zimmet veya kişisel borç çıkarmadığını ifade eden Vali Karahan, “Kartın limitinin yüksek olmasından dolayı dikkat çekmiş olabilir. Özel İdare’nin hesapları o bankadaydı. Hesaptaki rakamlar yüksek olunca böyle bir miktar belirlenmiş olabilir ama önemli olan limit değil ne kadar ve nasıl harcama yapıldığıdır. Bu konuda son derece hassas davranmışızdır” diye konuştu.