Atik’ten “yayalara öncelik verin” çağrısı – D20Haber
14.05.2024, Salı
10 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Atik’ten “yayalara öncelik verin” çağrısı

Atik’ten “yayalara öncelik verin” çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mart 2021 Salı - 15:05Güncelleme: 30 Mart 2021 Salı - 18:15
Atik’ten “yayalara öncelik verin” çağrısı

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Denizli'de şerit boyama etkinliğinde konuşan Vali Ali Fuat Atik, sürücülere, yayalara öncelik verilmesi çağrısında bulundu.

İstiklal Caddesi Merkez Ortaokulu önünde uygulama yapan ekipler, yaya geçidini kullanan vatandaşlara broşür dağıttı. Burada yaya geçidinin orta şeridi Vali Ali Fuat Atik ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından kırmızıya boyandı.

Etkinliğe katılan öğrenciler ellerindeki “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” ve “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” yazılı dövizlerle sürücülere uyarılarda bulundu.

Haberin DevamıReklam




Denizlilileri yayalara öncelik vermesi konusunda dikkatli olması konusunda uyaran Atik, son yıllarda yaya ölümlerinin azaldığını belirtti. Atik, “Son yıllarda yapılan düzenlemelerle birlikte yaya ölümlerinin trafik kazalarına bağlı olarak azaldığını görüyoruz. Amacımız, sürücülerimizi bu konuda duyarlı hale getirmek ve yayanın olduğu her yerde önceliğin her zaman yayalara ait olduğunu hatırlatmak. Bu çalışmayı yaparken trafik ışıklarının olmadığı yerde yaya geçitlerinin renklendirilmesi ve şerit çekilmesini belediyemizin imkanlarıyla yaptık. Denizli halkına ve sürücülerine yayalara öncelik verilmesini tekrar hatırlatmak istiyorum” dedi.

Kampanya çerçevesinde gerçekleştirilen denetimlerde sürücüler ve yayalar bilgilendirildi.

DENİZLİ (AA/İHA)