Ünlü oyuncu Müfit Can Saçıntı, Denizli’de gençlerle buluştu – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Ünlü oyuncu Müfit Can Saçıntı, Denizli’de...

Ünlü oyuncu Müfit Can Saçıntı, Denizli’de gençlerle buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2020 Pazartesi - 14:22Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi - 14:22
Ünlü oyuncu Müfit Can Saçıntı, Denizli’de gençlerle buluştu

Mandıra Filozofu filmi ile 7'den 70'e milyonların sempatisini kazanan ünlü oyuncu, senarist ve yönetmen Müfit Can Saçıntı, 2020 Denizli Yılı etkinlikleri ve Genç Denizli projesi kapsamında liseli öğrencilerle bir araya geldi.

Müfit Can Saçıntı, 2020 Denizli Yılı etkinlikleri ve Genç Denizli projesi kapsamında öğrencilerle buluştu. "Müfit Can Saçıntı ile Genç Denizli Sohbetleri" adlı programın ilki Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, iş insanı Osman Aydınlı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ZOLAN: KENDİNİZE GÜVENİN

Başkan Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesinin en önemli projelerinden birisinin Genç Denizli olduğuna dikkat çekerek, gençleri donanımlı olarak geleceğe hazırlamak adına her türlü imkanı sağlamak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilere, “hangi mesleği seçerseniz seçin ama mutlaka yapacağınız işi seçin” önerisinde bulunan Zolan, “Sizler bizim için değerlisiniz. Kendinize güvenin ve geleceğe hazırlanın. Birçok projemizle sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Meslekler ihtiyaçlardan doğmuştur ve her meslek önemlidir, gereklidir. Önemli olan o meslekte sizin ne yaptığınızdır. Onun için ne yaparsanız yapın işinizi severek ve ona değer katarak yapın” dedi.

SAÇINTI’DAN AZİM VE SABIR ÖNERİSİ

Öğrencilerle deneyimlerini ve anılarını paylaşan Saçıntı ise, geçmişte yaşadığı iş arama sürecini gençlere aktardı. Saçıntı, “Eskilerin deyimi ile sabırlı, azimli, dirençli olduğumuz için güzel işlere imza attık. Aklınızın bir köşesinde olsun, ne kadar zeki, yetenekli ve tecrübeli olursanız olun, azimli ve sabırlı değilseniz, hiçbir yere gelemiyorsunuz. Yetenek önemlidir ama hepsi sabırdan, sebattan, dirençten sonra gelir” diye konuştu.

"PARA VE ŞÖHRET BİR AMAÇ DEĞİL, SONUÇ OLMASI LAZIM"

Gençlere meslek seçimi konusunda da tavsiyelerde bulunan Müfit San Saçıntı, meslek seçiminde önceliğin maddi değerler değil, manevi kazanımlar olması gerektiğine dikkat çekti. Saçıntı, “Gençler bana ‘Hangi işte para var?, hangi işte şöhret var? Onu seçelim' diye soru soruyor. Para ve şöhret bir amaç değil, sonuç olması lazım. Sen bir işte başarılı olursan o işin sonunda para ve şöhret zaten kendiliğinden gelir. Başarılı olman için yaptığın işi sevmen gerekir. Sevmediği işte başarılı olan kimseyi görmedim. Sevdiğiniz bir işi yapmazsanız ömrünüz size eziyet olur” ifadelerini kullandı.

Daha sonra program, soru-cevap şeklinde devam etti. Öğrenciler merak ettikleri konuları Müfit Can Saçıntı’ya sordu. Sanatçı, bir sonraki programda Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesinde de öğrencilerle buluştu.

Her iki lisenin kütüphanesine Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları hediye edilirken, Başkan Osman Zolan ve ünlü oyuncu, öğrencilerle öz çekim yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi.