Uluslararası Denizli Cam Bienali devam ediyor – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Uluslararası Denizli Cam Bienali devam ediyor

Uluslararası Denizli Cam Bienali devam ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ekim 2021 Cuma - 15:01Güncelleme: 15 Ekim 2021 Cuma - 18:55
Uluslararası Denizli Cam Bienali devam ediyor

Uluslararası 6. Denizli Cam Bienali devam ederken, program kapsamında pazar günü cam giysi defilesi sunulacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Denizli Cam Bienali, tüm renkleriyle devam ediyor. Bu yıl “Oyun” temasıyla start alan bienalde, şair Akgün Akova, Denizlililer ile bir araya geldi. Fotoğraflarla şiirin buluştuğu Akgün Akova’nın söyleşi programına sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Akova’nın “Elime ne geçerse oyuncak yaparım, şiir dahil” adlı görsel sunumu farklı içeriği ile hafızalarda yer edindi.

 

CAMDAN GİYSİLER BEĞENİYE SUNULACAK

Kanadalı cam sanatçısı Laura Donefer'in 1989 yılından beri gerçekleştirdiği cam defilesi “Glass Fashion Show” ilk kez Türk cam sanatçılarınca 6. Uluslararası Denizli Cam Bienali’nde görücüye çıkacak. Heyecanla beklenen defile 16 Ekim Cumartesi ve 17 Ekim Pazar günü akşam saat 20.30’da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Birbirinden yetenekli 40 Türk cam sanatçısı, ilk kez eserlerini bir sergi salonunda değil podyumda kendi üzerlerinde sergileyecek. Defileyi izlemeye tüm Denizlililer ücretsiz şekilde katılabilecek.

BİENALDE SON 2 GÜN

 

17 Ekim'e kadar sürecek bienalde katılımcılar, cam sanatçılarını izlemenin ve etkinliklerde yer almanın yanı sıra, kendi cam boncuklarını yapabilecek ve ‘kendi bardağını tasarla’ aktivitelerine de katılabilecek. Dünyaca ünlü cam sanatçılarının 80 eseri Çağdaş Karma Cam Sergisi’nde beğeniye sunuluyor. Bienal, amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7’den 70’e herkese açık ve ücretsiz bir şekilde devam ediyor.