Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 93. yılı dans ve ışık gösterisiyle kutlandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 93. yılı dans...

Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 93. yılı dans ve ışık gösterisiyle kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Şubat 2024 Pazartesi - 14:21Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi - 14:22
Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 93. yılı dans ve ışık gösterisiyle kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 93. Yıl dönümünde sahne alan İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu, “Çanakkale’den Cumhuriyet’e Zafere Doğru” adlı programda sahne aldı.

 

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösteriye Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sanat Yönetmenliğini Yıldız Çankaya’nın yaptığı Çanakkale’den Cumhuriyet’e Zafere Doğru adlı program ışık ve görsel sunumlarıyla büyük beğeni toplarken, muhteşem geceye katılan davetliler unutulmaz bir gece yaşadı.

Gecenin sonunda bir konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 93 yıl önce Denizli’ye gelmesinin onur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tüm mukaddes değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydeden Zolan, “Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Bu özel günde bu muhteşem gösteriyi sunan tüm sanatçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından Vali Coşkun ve Başkan Zolan günün anısına Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya’ya hediye takdiminde bulundu.