Bakan Karaismailoğlu’ndan Denizli-Aydın otoyolu açıklaması – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Bakan Karaismailoğlu’ndan Denizli-Aydın otoyolu açıklaması

Bakan Karaismailoğlu’ndan Denizli-Aydın otoyolu açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ağustos 2020 Cuma - 15:31Güncelleme: 7 Ağustos 2020 Cuma - 15:31
Bakan Karaismailoğlu’ndan Denizli-Aydın otoyolu açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 163 kilometrelik Denizli-Aydın otoyolunun iki yıl içerisinde bitirileceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete Vali Ali Fuat Atik, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Denizli milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök de katıldı.

Zolan, belediyeye gelişinde ilk olarak Bakan Karaismailoğlu'na, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nda sergilenen Denizli Sancağı'nı gösterdi. Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden kısa süre sonra Denizli Sancağı ile birlikte Bayramyeri Meydanı’na geldiğini, burada Denizlilere bir fetva verdiğini kaydeden Başkan Zolan, Denizli'nin 15 Temmuz 2016'da da aynı sancağın altında toplandığını anlattı.

ZOLAN: BAKANLIĞIN BİRÇOK GÜZEL YATIRIMLARI VAR

Daha sonra makamında Denizli ile ilgili bilgiler paylaşan Zolan, Başkan Osman Zolan, "Denizlimizde Bakanlığımızın birçok güzel yatırımları var. İnşallah güzel yatırımların devam etmesini arzu ediyoruz. Şehrimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

Denizli-Aydın otoyolu müjdesinin kendilerini oldukça memnun ettiğini söyleyen Zolan, “Otoyol müjdesi ile bizleri mutlu ettiniz. Allah’ım tamamlamayı nasip etsin inşallah. Denizli’de yapılan TOKİ inşaatlarında geçmiş görevinizde çok emeğiniz var, insanlarımız sayenizde ev sahibi oldu, o hususta da sizlere çok teşekkür ediyorum. Havaalanı ulaşımı noktasında da bizlere yol açtınız, birlikte güzel hizmetler etmeyi Allah’ım nasip etsin” diye konuştu.

"AYDIN-DENİZLİ OTOYOLU TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR"

Karaismailoğlu ise, Denizli ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, misafirperverlikleri nedeniyle Zolan’a teşekkür etti. Denizli’de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Karaismailoğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun sadace Denizli ve Aydın’ı değil Türkiye’yi ilgilendirdiğini, 163 kilometrelik çok önemli bir proje olduğunu belirtti. Bakan Karaismailoğlu, sözlerini “Kısa sürede biteceğine emin olduk, biz de rahatladık. Hedefimiz 2 yıl içerisinde bu yolu tamamlamak ve vatandaşımızın hizmetine alarak ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağız inşallah” diyerek tamamladı.

DENİZLİ HOROZU POZU

Karaismailoğlu, ziyaretin sonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi şeref defterini imzaladı. Daha sonra da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Denizli'nin simgesi olan dev cam horoz heykeli ile fotoğraf çektirdi.