Üçgen’den her yöne geçiş tamam – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Üçgen’den her yöne geçiş tamam

Üçgen’den her yöne geçiş tamam

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2018 Perşembe - 13:10Güncelleme: 12 Nisan 2018 Perşembe - 13:19
Üçgen’den her yöne geçiş tamam

Denizli'nin Ankara, İzmir ve Antalya-Muğla bağlantılarını sağlayan Üçgen Köprülü Kavşakları'ndan her yöne geçişler tamam. Bugün de İzmir ve Ankara bağlantılarını sağlayan bölüm trafiğe açıldı. Denizli trafiğinin atardamarı durumundaki kavşakta yapılan köprülü kavşaklara Zeybek ile birlikte 75 milyon liraya mal oldu.

Üçgen Köprülü Kavşakları projesinde bir aşama daha tamamlandı. Ankara- İzmir bağlantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katılımıyla trafiğe açıldı. Açılan güzergahı yaya olarak geçen Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Üçgen Köprülü Kavşakları'nı etap etap açarak Denizli trafiğini rahatlatmaya devam ettiklerini söyledi.

Üçgen'in çok özel bir yer olduğunu ve Denizli trafiğinin kalbinin burada attığını belirten Zolan, "Denizli'den geçenlerin kullandığı, günde 110 bin aracın geçtiği bir yol. Buradan geçmeden bir yere ulaşamazsınız. Bu nedenle büyük sıkışıklık yaşanıyor, buradan ancak 15-20 dakikada geçilebiliyordu. Hava kirliliği, zaman kaybı, stres yaşanıyor, daha fazla akaryakıt yakılıyordu. Bunları sonlandırmak ve konforlu geçişi sağlamak için köprülü kavşaklar projesini gerçekleştirdik" dedi.

KIRMIZI IŞIKSIZ GEÇİŞ

Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla yönüne gideceklerin şehir girişinden itibaren kırmızı ışığa takılmadan geçiş yapabileceklerini belirten Zolan, "Üçgen Köprülü Kavşakları projesinin yüzde 90'ı tamamlandı. Garajdan çıkarak Antalya yönüne gidecek araçların bağlantısı da 3-4 gün içinde açılacak. Peyzaj düzenlemesini ise 3-4 aya kadar bitecek ve yaya geçişlerinin de tamamlanmasıyla burası görsel bir güzelliğe kavuşacak" diye konuştu.

75 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Zeybek Köprülü Kavşağı ile birlikte projenin 75 milyon liraya mal olduğunu açıklayan Başkan Osman Zolan, "İyi ki bu projeyi yaptık. Denizli'ye çok yakıştı. Başka şehirlerden görmeye geliyor, gıptayla bakıyorlar" ifadesini kullandı.