Türkan Şoray’lı Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’ne yoğun ilgi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Türkan Şoray’lı Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’ne...

Türkan Şoray’lı Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’ne yoğun ilgi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mart 2024 Cumartesi - 13:11Güncelleme: 10 Mart 2024 Pazar - 17:21
Türkan Şoray’lı Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’ne yoğun ilgi

Ünlü sinema sanatçısı Türkan Şoray’ın onur konuğu olduğu Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’ne yoğun ilgi gösterildi. Denizli Büyükşehir Belediyesince dördüncüsü düzenlen festivalde kurulan 260 stantta üretici kadınlar ürünlerini satışa sunuyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin dördüncüsünü düzenlediği Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali dolu dolu geçiyor. Binlerce vatandaşın akın ettiği festivalin açılışının ardından Türk sinemasının efsane ismi Türkan Şoray, Denizlili kadınlarla bir araya geldi.

  

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, davetliler ve çok sayıda kadın katıldı.

Sevenlerinin yoğun ilgi ve sevgi gösterisi altında salona gelen Türkan Şoray, böylesi önemli bir festivale katılım sağlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Sevenlerine “Canımsınız” diye seslenen Şoray, “Böylesine bir kalabalığın beni karşılamasından o kadar mutlu oldum ki, gerçekten samimi bir şekilde söylüyorum sizlere doyamadım. Davetiniz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nde Türk Sineması’nın efsanesi Türkan Şoray’ı ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Zolan, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. İnşallah birlikte el ele birçok güzellikleri yapmayı Allah’ım nasip etsin. Üreten Kadınlar Festivalimiz başarılı, hayırlı olsun. Sultanımızı güçlü bir şekilde karşıladınız, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

DİLEK TÜRKAN İLE MÜZİK DOLU DAKİKALAR

Öte yandan, festivalin dün akşamki programında sevilen sanatçı Dilek Türkan sahne aldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan’ın da katıldığı gecede sanatçı, müzik ziyafeti çekti.

Başkan Osman Zolan, günün anısına Dilek Türkan’a üzerinde Denizli Horozu bulunan kaide hediye etti.

ELİF BUSE DOĞAN KONSERİ

Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nde bugün saat 15.00’de Prof. Dr. Itır Erhart Sosyal Girişimcilik adlı workshop da vatandaşları bilgilendirecek.

Akşam saat 20.00’de ise sevilen şarkıcı Elif Buse Doğan eserlerini Denizlililer için seslendirecek.

MASTERCHEF DANİLO ZANNA SÖYLEŞİYE KATILACAK

Festival yarın da devam edecek. Saat 13.00’te Masterchef Danilo Zanna söyleşide sevenleriyle bir araya gelecek. Saat 15.00’de de sevilen klinik psikolog Beyhan Budak merak edilenleri yanıtlayacak.

FİNAL KONSERİ: ZARA

Yarın sona erecek festivalin kapanış programında 17.00’de Türk Halk Müziği sanatçısı Zara sahne alacak.

Öte yandan, festivalde seramik sanatı, sağlıklı beslenme ve girişimcilik konularında workshop ve eğitimlerle ile tiyatro gösterilerinin yanı sıra çocuklar içinde festival boyunca sihirbaz gösterimi, bando konseri, yüz boyama, palyaço, sosis balon dağıtımı, planetaryum gösterimleri ve flashmob etkinlikleri ne de yer veriliyor.

260 GİRİŞİMCİ KADIN STANT AÇTI

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk el sanatlarıyla uğraşan kadın girişimci ve kadın sanatkârların desteklenmesi, gelişmelerine yardımcı olunması, unutulmaya yüz tutmuş sanat ve zanaatların yaşatılması ve aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nin dördüncüsü dün başlamıştı. Festivalde, üretici kadınlar ürünlerini satmak üzere 260 stant açtı.