Türk dünyasına ait eserler Denizlili sanatseverler için seslendirildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Türk dünyasına ait eserler Denizlili sanatseverler...

Türk dünyasına ait eserler Denizlili sanatseverler için seslendirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2021 Pazartesi - 13:14Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi - 13:14
Türk dünyasına ait eserler Denizlili sanatseverler için seslendirildi

Ahilik ve Altıneller Festivali kapsamında düzenlenen konserde, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Denizlili sanatseverler ile buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın desteklediği, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Türk Ocakları Denizli Şubesi işbirliğinde düzenlenen Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik ve Altıneller Festivali kapsamında İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından konser verildi.

Şavk Eryürek'in sanat yönetmenliğini yaptığı 40'ın üzerinde ses, saz ve dans sanatçısının katıldığı konser Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu'nda yapıldı. Sanatseverlerin ilgisini çeken etkinlikte,  İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu 40 kişilik dev kadrosuyla Türk dünyasına özel birbirinden özel eserleri Denizlililer için seslendirdi.

FESTİVAL ACIPAYAM’DA SONA ERECEK

Öte yandan, Ahilik ve Altıneller Festivali’nin son günü, 21 Eylül Salı (yarın) saat 09.30'da Acıpayam’da Ahi Pazar duası okunması ile başlayacağı kaydedildi. ‘Arşiv Belgelerinde Ahilik ve son Ahiler Fotoğraf Sergisi’ ile devam edecek festivalin,  Ahilik ve Acıpayam’da Ahilik Geleneği paneli ve Son Ahiler sinevizyon gösterimi ile Yeşilyuva-Karaköyük’te Ahi mezarlarının ziyaret edilmesiyle son bulacağı belirtildi.