Toprağın Sultanlarına Denizli’de gezisi – D20Haber
20.05.2024, Pazartesi
18 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Toprağın Sultanlarına Denizli’de gezisi

Toprağın Sultanlarına Denizli’de gezisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Eylül 2017 Pazartesi - 13:02Güncelleme: 25 Eylül 2017 Pazartesi - 13:02
Toprağın Sultanlarına Denizli’de gezisi

Antalyalı kadın çiftçiler, “Toprağın Sultanları” projesi kapsamında Denizli’ye gelerek incelemede bulundu, tarihi ve doğal güzelliklere sahip Pamukkale’yi gezdi.

Antalya Döşemealtı İlçesi’nden 17 kadın çiftçi, “Toprağın sultanları” projesi kapsamında Denizli gezisi gerçekleştirdi. Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ev sahipliğindeki gezide Antalyalı kadın çiftçiler, Honaz’ın kaklık Mahallesi’ndeki üzüm işleme tesisine götürüldü. Buradaki uygulamalar ve çalışma sistemiyle ilgili bilgi alan kadın çiftçiler, beyaz travertenleri ve tarihi yapılarıyla ünlü Pamukkale’yi de gezip görme olanağı buldu.

Toprağın Sultanlarına Denizli’de gezisi

Haberin DevamıReklam




HER AY BİR KENTE GEZİ

Tarım sektörünün en önemli paydaşlarından birisinin kadın çiftçiler olduğunu belirten Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, “Biz kadın çiftçilerimizi Toprağımızın Sultanları olarak isimlendirdik. Bu isimle de yeni bir proje hayata geçirdik. Her ay bir ilçemizden 19 kadın çiftçimizin herhangi bir ilimizin tarımsal kültürel tarihi zenginliklerini görebilmesi adına gezi düzenliyoruz. Bu ay da güzel ülkemizin müstesna illerinden Denizli’ye gezi düzenledik. Hedefimiz tarımda büyük yükü omuzlayan kadınlarımızın bulundukları yoğun iş temposundan birazcık da olsa sıyrılmalarını, yeni ve farklı yerler görmelerini ve motive olmuş bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak ” dedi.

Toprağın Sultanlarına Denizli’de gezisi

“KADINLARIN PAYI BÜYÜK”

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya ise, kadınları “Türk tarımının vazgeçilmez sahipleri” olarak adlandırdı. Erkaya, “Tarım sektöründe önemli mesafeler almıştır. Şüphesiz bu gelişmede en önemli paylardan biriside kadın çiftçilerimizdir. Tarımın yapıldığı her neresi var ise orada kadınlarımız vardır. Sizler için ne yapsak azdır. Umarım geziden memnun kalırsınız” diye konuştu.