Teslim baba Türbesi’nin kayıp taşı bulundu – D20Haber
17.06.2024, Pazartesi
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Teslim baba Türbesi’nin kayıp taşı bulundu

Teslim baba Türbesi’nin kayıp taşı bulundu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Temmuz 2017 Pazartesi - 20:42Güncelleme: 17 Temmuz 2017 Pazartesi - 20:42
Teslim baba Türbesi’nin kayıp taşı bulundu

Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ndeki Teslim Baba Türbesi’nin kayıp olduğu bildirilen “kartal formlu” mezar taşı, otların içine gizlenmiş olarak bulundu.

Denizli Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında Cankurtaran Mahallesi’ndeki Teslim Baba Türbesi’nden mezar taşının çalındığı haberlerinin yer aldığı belirtilerek, Pamukkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Beyazıt’ın türbenin kartal formlu mezar taşının çalınmış olabileceğini sözlü olarak bildirmesinden sonra inceleme gerçekleştirildiği ve türbenin haziresinde bağımsız halde bulunan küfedeki taşından yapılmış mezar taşı parçasının yerinde olmadığının tespit edilmesiyle birlikte arama çalışması başlatıldığı kaydedildi

Haberin DevamıReklam




Açıklamada, mezar taşı parçasının bulunması amacıyla konunun Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bildirildiği, bu arada Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığına kayıp taşın türbeye yakın yerde evi olan bir kişinin çalınmaması için üzerini otlarla kapattığı bilgisinin ulaştığı, belirtilen yerde kayıp mezar taşı parçasının bulunduğu, daha sonra da Müze Müdürlüğüne teslim edildiği belirtildi.