Termal İyi Gelir’in kampanyasında reklam yüzü Wilma Elles oldu – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Termal İyi Gelir’in kampanyasında reklam yüzü...

Termal İyi Gelir’in kampanyasında reklam yüzü Wilma Elles oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:12Güncelleme: 31 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:12
Termal İyi Gelir’in kampanyasında reklam yüzü Wilma Elles oldu

Denizli’nin turizm değerlerini ve termal sağlık turizmini tanıtabilmek için başlatılan “Termal İyi Gelir” kampanyasının dördüncü lansmanı gerçekleştirildi. Yeni reklam yüzünün Alman asıllı Wilma Elles’in olduğu kampanyada “termal dünyaya iyi gelecek” mesajları verildi.

Sunuculuğunu Çocuklar Duymasın dizisinden tanıdığımız Volkan Severcan’ın yaptığı Termal İyi Gelir 4. kampanya dönemi lansmanı, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Geceye, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, MÇS Yönetim kurulu Başkanı Mehmet çağrı Sebzeci, kampanyanın bu yılki reklam yüzü Aktris Wilma Elles, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

KARAHAN: PEK ÇOK KİŞİNİN EKMEK YİYECEĞİ ALAN

Vali Hasan Karahan, konuşmasına reklam kampanyasının yansımasını esprili bir dille aktararak başladı. Karahan, “İstanbul’da reklamlar yapılmış ‘Denizli sizi çağırıyor’ diye. Ben, İstanbul Kadıköy’de 5,5 yıl kaymakamlık yaptım. Şimdi beni arıyorlar, ‘Valim bizi mi çağırıyorsun’ diyorlar. Bu nedenle bana iyi gelmedi bu proje. Şaka bir yana güzel bir proje Termal İyi Gelir” ifadesini kullandı.

Denizli’ye atandığında turizmin biraz geri planda olduğunu fark ettiğini kaydeden Karahan, “Turizm, üvey evlat gibiydi. Oysa turizm, yatırım aıldığında pek çok kişinin ekmek yiyeceği alan. Deniz tarihte tekstil şehriymiş, şimdi de tekstil şehri. Denizli tarihte termal şehriymiş, şimdi de termal şehri. Tarihte olan şimdi de oluyor. Termalde de öyle olacak. Pamukkale’si, Hierapolis’i, Laodikya’sı, diğer antik kentleriyle Dünya’yı çağırıyor” dedi.

ZOLAN: TERMAL İYİ GELİR’LE TARİH TEKERRÜR EDECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Osman Zolan ise, 2015’te yaşanan sıkıntıların ardından başlatılan “Termal İyi Gelir”in Denizli markası olduğunu, açığı gidermek ve iç turizmi hareketlendirmek düşüncesinden hareketle Denizli’nin değerlerini ve güzelliklerini anlatıp sektöre canlılık kazandırmak istediklerini söyledi. “Denizli için bir havai fişek patlattık, dikkatleri çektik” diyen Zolan, şöyle devam etti:

“Denizli 2 bin yıl önce tedavi görmek amacıyla Avrupa’dan gelenlerin olduğu şehirdi. Bunun için tarihin tekerrür etmesini istedik. Böyle bir amaçla Termal İyi Gelir ortaya çıktı. Denizli 10-15 yıl önceki Denizli değil. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, yeşil alanlarıyla, yollarıyla, spor alanlarıyla, temiz havasıyla kaliteli bir yaşam sunulan şehirdir artık Denizli. Derli toplu hale geldi Denizli ve artık şehrimize misafir çağırabilirdik. Bu konuda tekerlek döndü, bundan sonra hızlanarak gitsin istiyoruz. Termal denildiğinde artık Denizli akla gelecek. Turizm denildiğinde Denizli akla gelecek. Sadece termalimiz de yok. Yamaç paraşütümüz var. Pamukkale’nin arkasında Hierapolıs ile kültür var, inanç turizmi var. Kayak Merkezimiz, teleferiğimiz var. Teleferiğimiz var. Tüm bunları gelenlerin günübirlik değil, birkaç gün kalabilmesi için yaptık.

Kendisinin Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilmesinin de çalışmalar için önemli olduğunu anlatan Zolan, “Jeotermal kaynakların bulunduğu yerlerdeki yerel yönetimlerin üye olduğu Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği var. Onun başkanlığı bana verildi. Termal İyi Gelir, bana da iyi geldi. Termal Denizli’ye gelene iyi gelir. Bundan sonra dış turizme de yöneleceğiz” diye konuştu.

ÖRKİ: TERMAL HER ŞEYE İYİ GELİR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de Türkiye’deki en şanslı belediye başkanlarından birisi olduğunu, binlerce yıldır termal tedavi veren bir coğrafyada yaşadığımızı, ancak gelen turistin kısa süreli konaklamasıyla ilgili yakınmalar bulunduğunu, bunu da kabahat olarak algıladığını belirtti.

Yerel yöneticiler olarak önümüzdeki dönemde Denizli’yi günübirlik değil ömürlük kalınan, yaşanan, huzur bulunan bir yer haline getirmek için çok daha fazla gayret etmeleri gerektiğini vurgulayan Örki, Denizli’nin Pamukkale’nin yanı sıra diğer ilçelerdeki güzellikleriyle de önemli bir turizm kenti olduğuna dikkati çekti. Örki, sözlerini “Termal; gelene, misafir edene, bu şehre, her şeye iyi gelir” diyerek tamamladı.

ŞEN: PAMUKKALE GECE ZİYARETİNE AÇILSIN

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen de “Termal İyi Gelir” kampanyasının nasıl başladığını anlatarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Türkiye, 2015-2016’da yaşanan gelişmeler nedeniyle turizmde sıkıntılı bir süreçten geçiyordu. Turist sayısı 35 milyondan 24 milyona düşmüştü. O dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız’dan randevu talep ettik. Krizi nasıl atlatabiliceğiz konuştuk, bugün dördüncü yılında olan Termal İyi Gelir projesini hayata geçirdik. Bu projelerin sürekli ve sürdürülebilr olması çok önemlidir. Bu projede beklenti sağlandı. Yılın sonuna kadar Pamukkale’de 3 milyon dolayında turisti ağırlamış olacağız. Bundan sonraki hedefimiz 5 milyon turist. Bu ulaşılamayacak bir rakam değil. Bunun için yapılması gereken birkaç şey var. Bir tanesi Pamukkale’nin gece ziyaretlerine açılması. Bir diğeri Antik Tiyatro’da özellikle yaz aylarında gösterilerin düzenlenmesi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi’nin hızlı bir şekilde tamamlanıp hizmete açılması. Ayrıca Cehennem Kapısı’nın açılması da turist sayısında artışa vesile olacak.”

REKLAM YÜZÜ WİLMA ELLES OLDU

Kampanyanın bu dönemdeki kreklam yüzü olan ve Türkiye halkının “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” isimli dizide Caroline rolünden anımsadığı Wilma Ellesoldu. 2011 Avrupa Kalite Ödülleri’nde ve 2012 World Consumer Ödülleri'nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alan sanatçı da konuşmasında, “Bu güzelliği yaşamak istiyorum hemen. Dünya’da eşsiz bir yer. Bu özel güzel yerde insanların buluşmasını sağlayacak etkinlik için çağırdınız, teşekkür ediyorum. Hayatta sağlıktan daha önemli bir şey yok. Sağlık için 1 veriyorum. Para için, zenginlik için, eğlence için, her şey için sıfır veriyorum. Bir milyonunuz olsun, 10 milyonunuz olsun. Ama başta 1 olması önemli. Sıfır olursa hiçbir şey” dedi.

Gece, Termal İyi Gelir kampanyasına destek veren kurum ve kuruluşlara plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.