Tedavi edilen baykuş ile kızıl şahin özgürlüğe uçtu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Tedavi edilen baykuş ile kızıl şahin...

Tedavi edilen baykuş ile kızıl şahin özgürlüğe uçtu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Aralık 2021 Pazartesi - 10:20Güncelleme: 27 Aralık 2021 Pazartesi - 10:42
Tedavi edilen baykuş ile kızıl şahin özgürlüğe uçtu

Denizli’de yaralı halde bulunan kızıl şahin ile baykuş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilerek doğaya salındı.

Tavas’ta yerde hareketsiz biçimde yatan kızıl şahin ile aracın altında bulunan baykuşu gören vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Bunun üzerine Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen baykuş ile kızıl şahin, veteriner hekimler tarafından tedavi altına alındı. Enfeksiyona bağlı durum bozukluğu tespit edilen baykuş ile kızıl şahin yaklaşık 10 günde sağlıklarına kavuşturuldu. Ölçümleri ve numaralandırılmaları yapılan her iki kuş daha sonra özgürlüğe kanat çırptı.

"DUYARLI VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Elvan Alkaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nin doğal yaşamı korumak adına da çalıştığını söyledi. Yaban dostlarına duyarsız kalmayan vatandaşlara teşekkür eden Alkaya, “Bakım ve tedavileri yapılmak üzere bize getirilen yaban dostlarının10 gün boyunca gerekli bakımlarını ve tedavisini yaptık. Kuşların halkalarını taktıktan sonra da doğaya yeniden bıraktık. Duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.