Tapu dairelerinde randevusuz işlem yapılmayacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Tapu dairelerinde randevusuz işlem yapılmayacak

Tapu dairelerinde randevusuz işlem yapılmayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mart 2020 Çarşamba - 14:46Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba - 14:46
Tapu dairelerinde randevusuz işlem yapılmayacak

Denizli Valiliği, coronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine Alo 181 çağrı merkezi veya web-tapu üzerinden başvuru yapılabileceğini, müdürlüklere randevusuz gelinmesi halinde başvuru yapılamayacağını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, coronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında alınan tedbirler nedeniyle Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine yapılacak olan başvuruların web-tapu sistemi üzerinden (https://webtapu.tkgm.gov.tr), işlem(randevu) talepleri ise(yabancı uyruklu kişiler dahil) Alo-181 çağrı merkezi aracılığıyla veya www.tkgm.gov.tr adresinden online olarak yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, müdürlüklere randevusuz veya manuel olarak yapılan başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği vurgulanırken,  web-tapu sistemi üzerinden alınan başvurularda ise vatandaşaların sadece imza aşamasında müdürlüklere geleceği belirtildi.

Online başvurusu alınan işlem sahiplerinin Tapu Müdürlüklerindeki bekleme salonlarına randevu saatinde kabul edileceği, yabancı uyruklu talep sahiplerinin her türlü mevzuat ve vatandaşlığa ilişkin bilgi taleplerinin  www.yourkeyturkey.gov.tr üzerinden karşılanacağı hatırlatıldı.