Son Yüzyılda Denizli’den Yüzler sergisi – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Son Yüzyılda Denizli’den Yüzler sergisi

Son Yüzyılda Denizli’den Yüzler sergisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ekim 2023 Cumartesi - 12:51Güncelleme: 28 Ekim 2023 Cumartesi - 12:51
Son Yüzyılda Denizli’den Yüzler sergisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kenti anlatan karelerin yer aldığı “Son Yüzyılda Denizli’den Yüzler” sergisi açıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda 100. yılda Denizli’yi anlatan 100 fotoğrafın beğeniye sunulduğu serginin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Zolan açılışta yaptığı konuşmada, sergide Cumhuriyet’in başlangıcından bugüne Denizli’de yapılan güzellikleri yer aldığı tarihi bir arşiv olduğunu kaydetti. Denizli’nin geçmişine yönelik fotoğraf sergisinin hazırlanmasında emek veren herkese teşekkür eden Zolan, “Cumhuriyetimizin 100. yılını güçlü bir şekilde kutlamaya gayret ediyoruz. Herkesin Cumhuriyet’i hissetmesi ve hak ettiği şekilde kutlamak adına pek çok programa imza atıyoruz” dedi.

Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazileri minnetle andıklarını dile getiren Zolan, “Bize düşen bu güzelliklere sahip çıkarak emaneti daha güzele ve ileriye götürmektir” diye konuştu.

100. Yılda Denizli’yi anlatan çok özel karelerin yer aldığı serginin 10 Kasım’a dek ziyaret edilebileceği belirtildi. Öte yandan dileyen vatandaşların Denizli’yi anlatan arşiv niteliğinde fotoğraflarını Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na getirerek taranıp örneğinin alınması ve aslının tekrar vatandaşlara verilebileceği ifade edildi.