Silajlık mısırda hasat başladı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Silajlık mısırda hasat başladı

Silajlık mısırda hasat başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Kasım 2022 Cumartesi - 10:26Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi - 15:40
Silajlık mısırda hasat başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin geçen temmuz ayında çiftçilere hibe ettiği tohumla ekilen silajlık mısırda hasat dönemi başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Çameli, Beyağaç, Kale, Çivril, Bozkurt ve Çardak ilçelerinde, Tarım ve Orman Denizli İl Müdürlüğü işbirliği ile hibe ettiği 18 bin 100 kilo tohumla ekimi yapılan silajlık mısırda hasat dönemi başladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın, Çivril’in Ömerli Mahallesi’nde traktörün direksiyonuna geçerek ekimini yaptığı Göker Yılmaz’ın tarlasında da hasat yapıldı. Tarla sahibi Yılmaz, Zolan’a teşekkür ederek, hasadın oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen silajlık mısır tohumlarından memnun olduğunu kaydeden üretici Yılmaz, “Silajlık mısırdan çok memnunuz. Bizler için çok faydalı. Hayvancılıkta olması gereken en iyi besin maddelerinden biri silajlık mısır. Üründen çok memnunuz, beklenen boyutun çok üzerinde yetişti.Desteklerinden dolayı Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Zolan ise, Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Kırsal kalkınmayı desteklemek için vatandaşlarımızın tüm ihtiyaç ve taleplerini yerine getirmeye gayret ediyor, üreticimizin yanında olmaya, onları tüm imkanlarımızla desteklemeye devam ediyoruz. Silajlık mısır hayvancılıkta kullanılan önemli bir yem bitkisi. Bu ürün, hayvancılıkta uzun süre dayanabilen kaba bir yem. Üreticimiz hayvanlarına verdiği yemleri kendileri üreterek maliyetlerini düşürebiliyor. Çiftçimizin, üreticimizin mutlu olması, daha çok kazanması bizleri de mutlu ediyor. Onlara, ‘Üretim sizden, destek bizden’ diyoruz” diye konuştu.