Şehirler arası seyahat valilik iznine bağlandı, peronlar boş kaldı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Şehirler arası seyahat valilik iznine bağlandı,...

Şehirler arası seyahat valilik iznine bağlandı, peronlar boş kaldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mart 2020 Cumartesi - 12:28Güncelleme: 28 Mart 2020 Cumartesi - 12:28
Şehirler arası seyahat valilik iznine bağlandı, peronlar boş kaldı

Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni tedbirler kapsamında şehirler arası seyahatin valilik iznine bağlanması sonrası Denizli Şehirlerarası Otogarındaki kalabalık azalırken, karar sonrası biletli yolcuların biletleri ya ileri tarihe ertelendi ya da ücret iadesi yapılmaya başlandı.

İçişleri Bakanlığının coronavirüs ile mücadele kapsamında yayımladığı genelgeye göre, şehirlerarası otobüs seferleri bugün saat 17.00 itibarıyla valiliklerin izniyle yapılabilecek. Yolculuklar, Seyahat İzin Kurulu'nun iznine tabii olacak. Kurul, tedavisi için şehir dışına sevk edilenler, birinci derecede yakınları vefat edenler, ağır hastalığı olanlar ve kalacak yeri olmayanlara müsaade edecek.

Karar sonrası Denizli Şehirlerarası Otogarı yoğunluk yüzde 90 seviyelerinde azalırken, saat 17.00’den sonra uzak mesafelere biletleri olan yolcular ise seferleri iptal edildi. Seferleri iptal edilen vatandaşlar ise memleketlerine nasıl döneceklerini düşünmeye başladı.

“PERONLAR BOŞ KALDI”

Bazı yolcular ise genelgeden dolayı otogarda kaldıklarını ve memleketlerine dönemediklerini ifade ederek soruna çözün bulunmasını istedi. Seyahatlerini gerçekleştiren yolcular ise kararı coronavirüs mücadelesi kapsamında alınan kararı olumlu karşıladıklarını belirtti.

Otobüslerin yanaştığı peronların bomboş görüntüsü ise dikkatlerden kaçmazken, birkaç gün öncesine kadar neredeyse hınca hınç dolu olan otogardaki insan kalabalığı ise yüzde 90 oranlarında azaldı.
DENİZLİ (İHA)