Ressam İbrahim Çallı Evi çevresine yeni imar planı düzenlemesi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Ressam İbrahim Çallı Evi çevresine yeni...

Ressam İbrahim Çallı Evi çevresine yeni imar planı düzenlemesi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 17 Mart 2022 Perşembe - 11:18Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe - 12:28
Ressam İbrahim Çallı Evi çevresine yeni imar planı düzenlemesi

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Ressam İbrahim Çallı Evi’nin çevresiyle ilgili yeni bir imar planı düzenlemesi yapıldı. Plan değişikliğine yapılan itiraz, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinde reddedildi.

Pamukkale’nin Atalar Mahallesi’nde bulunan 1912 ada, 1 nolu parselde kayıtlı tescilli yapı ve koruma alanı ile ilgili Pamukkale Belediye Meclisinin 3 Eylül 2021 tarihli ve 2021/149 sayılı kararıyla kabul edilen, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin 13 Eylül 2021 tarih ve 531 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine askı süresi içinde hak sahipleri tarafından itirazda bulunuldu.

HAK SAHİPLERİNİN GEREKÇELERİ

Vedat Evran, İnci Yağcıoğlu ve Metin Saydal ile birlikte çok sayıda kişi tarafından yapılan itiraz, Denizli Büyükşehir belediye Meclisinin mart ayı toplantısında ele alındı. İtiraz dilekçelerinde, işlemin hukuka aykırı olduğu, plan bütünlüğünü bozduğu, teknik altyapı dengesini ortadan kaldırdığı, yapılaşma şartının 8’den 2 kata düşürüldüğü, kazanılmış hakların gözardı edildiği, kişi başına düşen alanın azaldığı, alanı kullanışsız hale getirerek değerini düşürdüğü, mülkiyet hakkının korunmadığı savunularak, planın iptali istendi.

İTİRAZLAR REDEDİLDİ

Bu itirazlar üzerine Pamukkale Belediye Meclisi 7 Şubat 2022 tarih ve 37 sayılı yeni bir karar aldı. Tescilli yapılarla ilgili koruma kurulu kararlarına uymanın yasal zorunluluk olduğu belirtilerek, itiraz reddedildi ve onay için Denizli Büyükşehir Belediye Meclisine gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi 2 Nolu İmar ve Bayındırlık Komisyonu, konuyla ilgili yaptığı incelemede Abdullah Kandemir, Himmet Kaynak ve Nazım Ayyavuz’un karşı oyuna karşılık oy çokluğuyla evrakın geldiği şekliyle meclise sunulması kararını aldı.

Yapılan oylamada, tescilli yapı Ressam İbrahim Çallı Evi çevresindeki koruma alanı ile ilgili yapılan itirazlar 25 ret, 4 çekimser oya karşılık 35 evet oyuyla reddedilerek, Pamukkale Belediye Meclisi kararı onandı.