Ersoy, Türk tarihini ve dönüm noktalarını anlattı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Ersoy, Türk tarihini ve dönüm noktalarını...

Ersoy, Türk tarihini ve dönüm noktalarını anlattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Aralık 2022 Perşembe - 11:23Güncelleme: 15 Aralık 2022 Perşembe - 11:23
Ersoy, Türk tarihini ve dönüm noktalarını anlattı

Prof Dr Ruhi Ersoy, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve Pamukkale Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen konferansta Türk tarihini ve dönüm noktalarını anlattı.

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) iş birliğinde, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr Ruhi Ersoy’un konuk olduğu “Türk Dünyası ve Lider Ülke Türkiye” konferansı düzenlendi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda gerçekleştirilen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, BBP Denizli İl Başkanıİsmail Karateke, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de pek çok konunun aynı anda tartışıldığını ve konuşulduğunu ifade eden Ersoy, ülkenin yarınlara dair daha güçlü adımlar atması gerektiğini ve Türk dünyasının ayağa kaldırılmasının önemini anlattı. Ersoy, “Yarınlara umutla bakabilmek için Türk Yüzyılı’nı kavrayabilmek, lider ülke Türkiye’nin yüzüncü yaşına günler kala bugünlerde bunun muhasebesini sizlerle burada yapmaya çalışacağız” dedi.

Etkinliği düzenleyerek kendisini davet eden Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve PAÜ’ye teşekkür eden Ersoy, Türk tarihini geçmişten bugüne önemli adımları ile dönüm noktalarını anlattı.

 

Konferansın sonunda Zolan, Ersoy’a Denizli Horozu görseli bulunan kaide hediye etti.