Prof. Dr. Perinçek’ten Denizli için ürküten deprem tahmini – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Prof. Dr. Perinçek’ten Denizli için ürküten...

Prof. Dr. Perinçek’ten Denizli için ürküten deprem tahmini

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2018 Cuma - 14:02Güncelleme: 5 Mayıs 2018 Cumartesi - 16:03
Prof. Dr. Perinçek’ten Denizli için ürküten deprem tahmini

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, Denizli için tüyleri diken diken eden bir tahminde bulundu. Beklenen büyük depremlerde bölgemizi Marmara’nın bile önüne alan Prof. Dr. Perinçek, Çanakkale’yi ilk sıraya yerleştirip, “Benim listemde ikinci sırada Denizli-Aydın arası var. Marmara ise 3. sırada” değerlendirmesinde bulundu.

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek’ın kısa bir süre önce Çanakkale’nin güney bölgesinde tehlikeli bir deprem beklediğini açıkladı. Bu açıklamadan 2 gün sonra Çan ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Perinçek’in Denizli’yi de yakından ilgilendiren o açıklaması şöyle:

“Herkesin belirttiği gibi, İstanbul-Tekirdağ arası an itibarıyla kritik noktalardan biri. Nüfus ve sanayi nedeniyle doğal olarak hep İstanbul konuşuluyor. Ben büyük deprem konusunda önceliği Kuzey Anadolu Fayı'nın güney kolu üzerinde yer alan ve Erdek-Biga ve Çan-Bayramiç dolayındaki faylara bırakıyorum. Orada 281 yıldır büyük deprem olmuyor. Çan ve Biga için depremin şiddeti 7 ve daha büyük. Deprem hakkında zaman veremeyiz ama bence en tehlikeli yer burası. Benim listemde ikinci sırada Denizli Aydın arası var. Marmara ise üçüncü sırada.”

Kaynak: Boğaz Gazetesi