Prof Dr Haytoğlu: Atatürk, Büyük Zafer’in kazanılmasının mimarı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Prof Dr Haytoğlu: Atatürk, Büyük Zafer’in...

Prof Dr Haytoğlu: Atatürk, Büyük Zafer’in kazanılmasının mimarı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Şubat 2022 Cumartesi - 10:58Güncelleme: 5 Şubat 2022 Cumartesi - 11:17
Prof Dr Haytoğlu: Atatürk, Büyük Zafer’in kazanılmasının mimarı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında konsferans veren Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Haytoğlu, “Atatürk, Büyük Zafer’in kazanılmasının mimarı” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılan programa Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Ercan Haytoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinin, kent tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu ve hak ettiği şekilde anılmaya çalışıldığını söyledi.

“ATATÜRK, BÜYÜK ZAFERİN MİMARI”

Atatürk’ün Milli Mücadele’nin komutanı olduğu ve Büyük Zafer’in kazanılmasının mimarı olduğunu belirten Haytoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’ni bir çağdan alıp, bir çağa götürmeye yönelik inkılâplarını gerçekleştiren büyük bir önder ve liderdir. Dönemi içerisinde halkının yaşadığı yerleri ziyaret etmek, yerinde görmek istemiştir” dedi.

Atatürk’ün Denizli ziyaretindeki detayları ile paylaşan Haytoğlu’na program sonunda Değirmenci tarafından hediye verildi.