Planetaryum bu sömestirde uzay meraklılarını bekliyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Planetaryum bu sömestirde uzay meraklılarını bekliyor

Planetaryum bu sömestirde uzay meraklılarını bekliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Ocak 2022 Çarşamba - 14:14Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba - 17:46
Planetaryum bu sömestirde uzay meraklılarını bekliyor

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yer alan Planetaryum’un (gezegen evi) sömestir tatili boyunca açık olacağı, deneyimlemek isteyenlerin nzkkm.denizli.bel.tr ya da kongre merkezinden yer ayırtabileceği ifade edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi bünyesinde bulunan 100 kişilik planetaryum (gezegen evi), öğrencilerin yoğun ilgisini çekiyor. Eğitim öğretim döneminde hafta içi öğrencilerin ağırlandığı tesisin, hafta sonu ve sömestir tatili boyunca açık olacakğı kaydedildi. Planetaryumda güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer tüm gök cisimlerinin yapay görüntüsü özel bir sistemle kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı, gezegen evinde uzayın derinlikleri birebir izlenirken, ziyaretçilere gök cisimleri hakkında temel bilgiler de anlatıldığı belirtildi.

RANDEVU İÇİN HTTPS://NZKKM.DENİZLİ.BEL.TR

Planetaryumda Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 11.00’de “Zula ve Ekibi (+4)”, 13.00’de “Evrendeki Vaha (+8)” ve 14.00 seansında ise “Kara Delikler (+12)” adlı gösterim sunulacağı bildirildi. Cumartesi günleri ise 13.00’de“Zula ve Ekibi”, 14.00’de“Evrendeki Vaha” ve 15.00’de de Kara Delikler adlı gösterim meraklıları ile buluşacak. Planetaryumda sıra dışı bir deneyim yaşamak isteyen vatandaşların nzkkm.denizli.bel.tr ya da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin 2’nci katında bulunan planetaryumdan yer ayırtabilecekleri belirtildi. Gösterimlerle ilgili ayrıntılı bilgi için tesisin internet sitesinin (nzkkm.denizli.bel.tr)ziyaret edebileceği kaydedildi.

"BİLİM, KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ BURADA ATIYOR"

Hizmete girdiği ilk günden itibaren Denizli'de bilim, kültür ve sanatın kalbinin Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde attığını söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesisin bugüne kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını, ulusal ve uluslararası programlarla yüzbinlerce vatandaşı ağırladıklarını ifade etti. Zolan, şunları söyledi:

“Şehrimizde bir zamanlar küçük salonlarda etkinlikler yaparken bugün devasa salonlarda birçok güzelliğe şahitlik edebiliyoruz. Bunun yanında merkezimizde bulunan 100 kişilik planetaryumda güneş sistemi, gezegenler ve yıldızlar 3 boyutlu bir şekilde vatandaşlarımızla buluşuyor, temel astronomi bilgileri veriliyor. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel tesisimizde düzenlediğimiz etkinliklerimize bekliyoruz.”