PAÜ spor bölümü öğrencileri kayak merkezinde kamp yaptı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. PAÜ spor bölümü öğrencileri kayak merkezinde...

PAÜ spor bölümü öğrencileri kayak merkezinde kamp yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mart 2022 Çarşamba - 12:38Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba - 16:22
PAÜ spor bölümü öğrencileri kayak merkezinde kamp yaptı

Denizli’nin Tavas ilçesindeki kayak merkezi, kayak sporuna ilgi duyanların yanı sıra spor eğitimi alan öğrencilere de ev sahipliği yapıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı Denizli Kayak Merkezi, farklı bölgelerden gelen amatör ve profesyonel kayak sporcularını ağırlarken, bu kez 13 yıldır eğitim kampları için farklı şehirlere gitmek zorunda kalan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine ev sahipliği yaptı.

 

Antrenörlük, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinden oluşan 50 kişilik ekip ile birlikte PAÜ'de görevli 6 akademisyen, 5 günlük eğitim kampını ilk kez Denizli Kayak Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen eğitim kampına katılan öğrenci ve akademisyenler, kendilerine sunulan imkan ve desteklerden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, önceki yıllarda başka şehirlerde gerçekleştirdikleri eğitim kampını Denizli’de yapmanın rahatlığı ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Eğitim kampına katılan PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kamp Koordinatörü Hüseyin Gökçe, Spor Bilimleri Fakültesi olarak söz konusu kampı 13 yıldır farklı şehirlerde, farklı kayak merkezlerinde yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Öğrencilerimizi artık buraya daha güzel imkânlarla daha güzel şartlarda getirme şansı bulduk. Bize bu imkânı tanıyan, Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Birçok tesiste kayak yapma şansı bulduk. Artık Denizlililer ve yakın çevrede yaşayan insanlar başka tesislere gitmek zorunda değil. Burası snowboard ve kayak anlamında bütün sporculara çok rahat hizmet verebilen pist çeşitliliği olan bir merkez" dedi.

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Elif Bozyiğit ise, kayak merkezine ilk defa geldiğini kaydederek, "Öğrenciliğimde ben de öğrencilerim gibi bu eğitimi hocalarımdan alarak başladım. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kayak merkezlerine gittik ama ben gerçekten eğitim olarak burayı çok beğendim. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bize vermiş olduğu katkılar için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Öğrenci Şeyma Durmuşlar da "Kayak dersimizi uygulamalı olarak burada sürdürüyoruz. Çok eğleniyoruz çok güzel. Bizim için teorik derslerden daha kalıcı oluyor. Burada çok güzel, bir düzen var. Biz öğrenciler için yeterli olanağı sağlıyor. Bu tesisi Denizli’ye kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum. Çünkü burası olmasaydı biz başka bir şehre gidecektik" ifadelerini kullandı.

Öğrenci Batuhan Yağan da "Denizli Kayak Merkezi bizim için çok avantajlı oldu gerçekten, çünkü başka bir şehre gitmek zorunda kalmadık. Bu sayede daha uyguna ve herkesin rahatlıkla katılabileceği bir yer haline geldi. Burası tesis olarak çok güzel çok beğendim. Burası sayesinde bundan sonra da kayağa devam edeceğimi düşünüyorum" dedi.