PAÜ botanik bahçesi ziyarete açıldı – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. PAÜ botanik bahçesi ziyarete açıldı

PAÜ botanik bahçesi ziyarete açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 09:31Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 09:31
PAÜ botanik bahçesi ziyarete açıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kampüsü’ne kurulan ve içinde 700 bitki türünün yer aldığı botanik bahçesi, ziyarete açıldı.

Açılış için düzenlenen kurdele kesim törenine PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, rektör yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz ile daire başkanları katıldı.

Toplam 10 bin 600 metrekarelik alanda oluşturulan botanik bahçesinde, palmiye adası, Türkiye meşeleri bahçesi, kaktüs-sukkulent bahçesi, kaya ve meyve bahçeleri ile farklı iklim koşullarında yetişen endemik bitki türleri yer alıyor. Botanik bahçesindeki bitki türünün 700 dolayında olduğu belirtildi.

Haberin DevamıReklam




Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, törendeki konuşmasında, yöreye özgü bitki ve tarımsal ürünlerin türlerinin korunması ile bilimsel gelişmelerin tarıma uygulanması adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bağ, “Yapımına 2019 yılının kasım ayında başladığımız PAÜ Botanik Bahçesi, önemli projelerden biriydi. Bugün bunu nihayete erdirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dışarıdan gelecek ziyaretçilere de açık olacak PAÜ Botanik Bahçesi, hem endemik bitki ve ağaç türlerini ziyaretçilerine tanıtımı açısından hem de yürüyüş yolları, oturma alanları ve çocuk oyun alanı ile ziyaretçilerine doğayla iç içe bulunacağı bir sosyal yeşil alan olacak” dedi.

PAÜ Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz ise, bottanik bahçesinde Türkiye’ye özgü, nadir ve endemik türler yer alacağını, ayrıca akçaağaç koleksiyonu, asırlık anıt zeytin ağaçları, Türkiye meşeleri bahçesi, palmiye adası, kaktüs-sukkulent bitkiler bahçesi, kaya bitkileri bahçesi ve meyve ağaçları koleksiyonu ile tropik, subtropik ve alpinik gibi farklı iklim koşullarında yetişen çeşitli nadir bitki türlerini barındıran 140 metrekarelik bir sera bulunduğunu, çocuklar için oyun alanı, oturma alanları, yürüyüş yolları ve 40 kişilik amfi yer aldığını ifade etti.