Özay Gönlüm, vefatının 24. yılında anıldı – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Özay Gönlüm, vefatının 24. yılında anıldı

Özay Gönlüm, vefatının 24. yılında anıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mart 2024 Cuma - 13:39Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma - 13:39
Özay Gönlüm, vefatının 24. yılında anıldı

Türk Halk Müziği Sanatçısı Özay Gönlüm, vefatının 24. yılında Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği törenle anıldı.

Denizli ve Ege yöresinden yaptığı yüzlerce derleme ile halk müziğimize geniş bir repertuvar kazandıran Türk Halk Müziği Sanatçısı Özay Gönlüm için Çatalçeşme Oda Tuiyatrosu bahçesinde, anıtının bulunduğu alanda tören düzenlendi.

 

Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Osman Hıra, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Zolan'ın anıta çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Törende konuşan Zolan, “Türküler söylendikçe Özay Gönlüm yaşıyor. O gönlümüzde yaşıyor. Bugün Denizli’mizde, Ege’mizde türküler söyleniyorsa, en büyük kahramanı, hak sahibi Özay Gönlüm’dür. Özay Gönlüm yaşamı boyunca eser bırakmış, iz bırakmış, gök kubbede hoş bir seda bırakmıştır” dedi.

Özay Gönlüm’ün derlediği türkülerin söylenmeye devam edeceğini kaydeden Zolan, “Hemşehrilerimizin gönlünde en güzel yere sahip olmuştur. Rahmet, minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Hep beraber o türküleri söylemeye devam edeceğiz. Yarenini hiçbir zaman unutmadan gelecek nesillere aktarıp sahip çıkacağız. Hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu.