Zolan, AK Partili büyükşehir belediye başkanları arasında 8.sırada – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan, AK Partili büyükşehir belediye başkanları...

Zolan, AK Partili büyükşehir belediye başkanları arasında 8.sırada

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Eylül 2022 Cuma - 11:42Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma - 11:47
Zolan, AK Partili büyükşehir belediye başkanları arasında 8.sırada

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, SONAR Araştırma Şirketine göre, başarılı AK Partili büyükşehir belediye başkanları arasında sekizinci sırada yer aldı.

SONAR tarafından “Türkiye Genelinde Büyükşehir Belediye Başkanları Başarı Oranları ve En Beğenilen Hizmetleri” başlığıyla araştırma yapıldı.

Araştırma 1 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Kocaeli, Mersin, Hatay, Manisa, Kayseri, Samsun, Balıkesir, Aydın, Denizli, Muğla, Eskişehir, Trabzon ve Erzurum'da gerçekleştirildi.

En beğenilen isim CHP’li belediye başkanları arasında yüzde 60,3 ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu oldu.

AK Partili belediye başkanları arasında ise Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yüzde 55,7 ile ilk sırada yer aldı.

ZOLAN’IN BAŞARI ORANI YÜZDE 44,1

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Partili büyükşehir belediye başkanları arasında yüzde 44,1 ile sekizinci sırada gösterildi.

AK PARTİ’Yİ ETKİLEYEN NEDENLER

Ekonomideki genel sorunlar ve sığınmacılar ile ilgili tepkiler nedeniyle AK Parti'nin oy kaybettiği, bazı partili belediye başkanlarının başarılarına kısmen de olsa etki ettiği belirtildi.