Müslümanlık alemi Kadir Gecesi’ni idrak ediyor – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Müslümanlık alemi Kadir Gecesi’ni idrak ediyor

Müslümanlık alemi Kadir Gecesi’ni idrak ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Haziran 2017 Çarşamba - 08:51Güncelleme: 21 Haziran 2017 Çarşamba - 08:51
Müslümanlık alemi Kadir Gecesi’ni idrak ediyor

Müslümanlık alemi, bu gece bin aydan daha hayırlı olarak müjdelenen Kadir Gecesi idrak edecek. Kadir Gecesi dolayısıyla camilerde, özel programlar düzenlenecek, Kur’an-ı Kerim okunacak, ibadet ve dualar edilecek.

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, yaptıkları açıklamayla Denizlililerin Kadir Gecesi’ni kutladılar. İşte o açıklamalar…

Müslümanlık alemi Kadir Gecesi’ni idrak ediyor

ZOLAN: HUZUR VE REFAH İÇİN DUA EDELİM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, mesajında Kadir Gecesi’nin İslam alemine mutluluk ve huzur getirmesini diledi. “Ramazan ayının sonlarına doğru yaklaştığımız bu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Zolan, şunları kaydetti:

Müslümanlık alemi Kadir Gecesi’ni idrak ediyor

GÜRLESİN: KADİR GECESİ’Nİ DUALARLA GEÇİRELİM

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, İslam aleminin bir kez daha Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu önemli gecenin kıymetini bilip, yüce Allah’a (cc) bol bol dua edelim ” dedi. Gürlesin, sözlerine şunları ilave etti:

“Bir mübarek Ramazan Ayı’nda daha Kadir Gecesine ulaşma mutluluğunu yaşıyoruz. 11 ayın sultanı ramazan ayında yer alan, maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran, yüce yaradanın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesindeyiz. Bin aydan daha hayırlı olduğu inanılan bu gece İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahi edilmeye başlandığı gecedir. Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önünde olarak Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Böyle hayırlı bir gecede, müminlerle helalleşmeli, küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı, kederli yüzler güldürülmelidir. Yüce Yaradan tarafından biz insanlığa müjdelerin verildiği bu kadar değerli bir geceye daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Müslümanlık alemi Kadir Gecesi’ni idrak ediyor

DENİZLİ İL MÜFTÜSÜ MEHMET AŞIK’IN KADİR GECESİ MESAJI

AŞIK: GÜNAHLARDAN ARINMA GECESİDİR

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık da, Kadir Gecesi’nin ihlasla değerlendirebilenler için bir geceyi bin aydan daha hayırlı kılma fırsatı sunduğunu ifade ederek, şu açıklamayı yaptı:

“İnsana, Rabbimizin daha yaşarken bir ömür kulluk sevabını elde etme fırsatı sunduğu bir gecedir Kadir Gecesi. Geçmiş günahlarımızdan arınma, geleceğimizin takdirini hayra bağlama gecesidir Kadir Gecesi. İnsanlığın ilahi değerlerden uzaklaşıp insanlığını kaybettiği şu zaman diliminde, yeniden ilahi vahiyle ve insanlığıyla buluşma gecesidir Kadir Gecesi. Bu kutlu gecede gelin bizleri en güzel surette yaratıp, saymaya güç yetiremeyeceğimiz nimetlerini karşılıksız veren rabbimizin ve O’nun kelamı olan Kur’an-ı Kerim’in kadri kıymetini bilelim. Rabbimizin emir ve yasakları hayatımızda ne derece etkili bunu bir gözden geçirelim. Terk ettiğimiz emirlerini yapmaya, çiğnediğimiz yasaklarını da terk etmeye gayret gösterelim. Gelin bu kutlu gecede, bir uçuruma doğru hızla giden insanlık için dua ve istiğfarda bulunalım. Özellikle Gönül Coğrafyamızda, İslam Aleminde zulme uğrayan, kanları akıtılan kardeşlerimize dua edelim.”