Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Haziran 2019 Salı - 14:33Güncelleme: 18 Haziran 2019 Salı - 14:33
Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Yargılandığı davanın duruşmasında fenalık geçirerek vefat eden Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Denizli’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Delikliçınar’daki Yeni Cami’de düzenlenen gıyabi cenaze namazını İl Müftüsü Mehmet Aşık kıldırdı. Gıyabi cenaze namazına Vali Hasan Karahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Karahan, İHH’nın Çınar Meydanı’ndaki basın açıklamasına da katıldı.

Öte yandan cenaze namazı sonrası 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda Mısır yönetimini kınayan açıklamalar yapıldı. AK Parti’nin 81 ilde aynı anda düzenlediği basın açıklamasını İl Başkan Yardımcısı Fatih durmaz yaptı. Durmaz, “Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mürsî, özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk’a yürümüştür.
İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mürsî, Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. Biz, Mürsî’nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.