Miniklere suyun önemi anlatıldı – D20Haber
11.05.2024, Cumartesi
12 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Miniklere suyun önemi anlatıldı

Miniklere suyun önemi anlatıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2022 Salı - 15:01Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı - 15:46
Miniklere suyun önemi anlatıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Su Günü kapsamında, Yenişehir Anaokulu ve Hayme Hatun Anaokulu'nda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinliklere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Demet Değirmenci, Milli Eğitim Şube Müdürü Affan Başbuğ, Yenişehir Anaokulu Müdürü İlkay Şahin Çağırıcı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu Müdürü Cengiz Pak, öğretmenler ve minikler katıldı.

Yenişehir Anaokulunda yapılan etkinlikte, miniklere “Minik Minik Ellerim, Susuz Büyümez Düşlerim” adlı Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin su duyarlılığı ve tasarrufunu konu ettiği tiyatro ve müzikal gösteri sunuldu. Minikler de bu özel gün için hazırladıkları gösterilerle programlara renk kattı.

“SU YOKSA HAYAT YOKTUR”

Suyun önemli olduğunu dile getiren Zolan, “Suyumuzun değerini bilerek en hassas şekilde yolumuza devam edeceğiz. Çünkü su yoksa hayat yoktur. Su aslında dünyanın en değerli şeyidir. Çünkü su üretilebilen bir şey değil. Suyu üretemeyiz ancak var olanı temiz tutup kullanabiliriz. Onun için suyumuzu kirletmeden tasarruflu bir şekilde, israf etmeden kullanmamız gerekiyor. İhtiyacımız kadar kullanmamız gerekiyor” dedi.

Etkinliklerde çocuklarla birlikte oynayan Zolan, miniklere boyama kitabı, kalem ile balon ve rüzgar gülü hediye etti.