Minik öğrencilere ormanlarla ilgili bilgilendirme yapıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Minik öğrencilere ormanlarla ilgili bilgilendirme yapıldı

Minik öğrencilere ormanlarla ilgili bilgilendirme yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ağustos 2021 Salı - 13:52Güncelleme: 10 Ağustos 2021 Salı - 13:52
Minik öğrencilere ormanlarla ilgili bilgilendirme yapıldı

Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştiren minik öğrencilere, yangınlarda kullanılan helikopter gezdirildi ve ormanlarla ilgili bilgi verildi.

Buldan’ın Türlübey ve Tavas’ın Pınarlık mahallelerinde yaşanan orman yangını felaketleri hafızalarda yer ederken, bir grup öğrenci de Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya’yı ziyaret etti. Yangın söndürmede kullanılan hortumlardan su sıktı, helikoptere ilgi ve merakla baktı.

Bu arada bir öğrencinin helikopteri işaret ederek, “siz mi yaptınız?” diye sorması herkesi gülümsetti. Çetinkaya, bu soruya "Hayır, uçak ve helikopterler fabrikalar da üretiliyor" yanıtını verdi. Ayrıca diğer soruları da yanıtlayarak, öğrencileri bilgilendirdi.

“HEDEF KİTLEMİZDE ÇOCUKLAR VAR”

Ziyaretle ilgili bilgi veren Çetinkaya, “Bugün itibariyle 2 su tankeri ve 15 arazöz hala daha dışarda. Ekiplerimiz Manavgat ve Milas’ta görev yapıyor. Potansiyel hedef kitlemizde çocuklar var. Ağaç yaşken eğilir misali. İki yıldır program yapamıyoruz. Bugün tekrar o günleri hatırladık. Ekiplerimiz uyumadan canla başla oradan alevlere göğüslerini siper etti” dedi.

DENİZLİ (İHA)