Meteoroloji 2 ilçeyi işaret etti, Denizli’de fırtına tayakkuzu – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Meteoroloji 2 ilçeyi işaret etti, Denizli’de...

Meteoroloji 2 ilçeyi işaret etti, Denizli’de fırtına tayakkuzu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Eylül 2018 Cumartesi - 13:35Güncelleme: 30 Eylül 2018 Pazar - 12:32
Meteoroloji 2 ilçeyi işaret etti, Denizli’de fırtına tayakkuzu

Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi, aralarında Denizli’nin de bulunduğu batı iller için “tam fırtına” alarmı verdi. Bu uyarıyla birlikte Denizli’de acil yardım ve kurtarma çalışmaları için tayakkuza geçirildi. AFAD ve itfaiyede izinler kaldırıldı, sağlıkla ilgili de görevde olanlara ilave olarak Yeni ekipler oluşturuldu.

Meteoroloji’nin son tahmin ve analizlerine göre, Orta Akdeniz’de oluşan tropik fırtınanın doğuya doğru hareket ederek, yarın (pazar) günü sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'den başlayarak ülkemizi etkilemesi bekleniyor. Denizli’de ise Beyağaç ve Çameli ilçelerinde etkili olacağı uyarısı yapıldı

Pazar günü sabah ilk saatlerden itibaren Güney Ege'de, güneyli yönlerden esecek fırtınanın saatteki hızınınn 60 ile 80 kilometreyi bulacağı, zaman zaman 100 kilometreyi aşabileceği, fırtınanın gece 03.00’te başlayıp pazartesi günü 06.00’ya kadar süreceği tahmin ediliyor.

Pazartesi sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen şiddetli fırtınanın çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ile kara, hava ve deniz ulaşımındaki aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği uyarıları yapılıyor.

İTFAİYEDE ÖNLEMLER

Denizli Büyükşehir Belediyersi İtfaiye Daire Başkanlığı, fırtına sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara kısa sürede müdahale için şubelerde görevli personelin izinlerini kaldırdı. Personele de her an göreve çağrılacak şekilde hazır olmaları gerektiği bilidrildi.

AFAD EKİPLERİ TAVAS MAKASINDA OLACAK

Meteoroloji tahminlerinin fırtına için Çameli ve Beyağaç ilçelerini işaret etmesi üzerine AFAD, en kısa sürede ulaşabilmek üzere Tavas makasında ekipler konuşlandıralacak. İzinler kaldırıldığından, ekiplerin bir bölümü de merkezde hazır bekletilecek.

3 İLİN SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ KOORDİASYON İÇİNDE ÇALIŞACAK

Sağlık Müdürlüğü’nde de izinler iptal edildi. Görevdeki 112 ekiplerine ek olarak yeni acil yardım ekipleri oluşturuldu. Ayrıca Denizli, Aydın ve Muğla illerinde sağlık ekipleri koordinasyon içinde çalışacak. Nerede ihtiyaç duyuyulursa ekipler oraya yönlendirilecek.