Mesleki yeterlilik belgelerine erişim ücretsiz yapıldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Mesleki yeterlilik belgelerine erişim ücretsiz yapıldı

Mesleki yeterlilik belgelerine erişim ücretsiz yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Nisan 2021 Cumartesi - 10:27Güncelleme: 24 Nisan 2021 Cumartesi - 14:07
Mesleki yeterlilik belgelerine erişim ücretsiz yapıldı

Mesleki yeterlilik belgesi başvuru noktası olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, sınavlara katılan ve başarılı olan kişilerin zorunlu mesleki yeterlilik belgelerine erişimini ücretsiz bir şekilde sağlamaya başlandığı duyuruldu.

Nitelikli işgücünün artırılması, işgücü ve istihdam bağının güçlendirilmesi ve iş kazalarının en aza indirgenmesi doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı hizmet veren Mesleki Yeterlilik Kurumu ile işbirliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yeni bir adım daha attı. Denizli'de ikamet eden vatandaşların zorunlu olan mesleki yeterlilik belgelerine erişimini ücretsiz bir şekilde sağlayacak Büyükşehir Belediyesi, ilk eğitim ve sınav sürecini koordine etti. www.denizli.bel.tr'den başvuran adaylara yönelik ilk sınav programı 12 kişinin katılımıyla çelik kaynakçısı alanında düzenlendi. Adaylar eğitimlerinin ardından sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olan adaylara mesleki yeterlilik belgeleri verileceği kaydedilirken, mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişilerin online başvurularını Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesinden yapabilecekleri belirtildi.

ADAYLARDAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Düzenlenen sınava katılan adaylardan Şaban Bulut, alacağı belge ile hükümlü ve tutuklulara yönelik demir atölyesinde çalışma yapacaklarını, bu amaçla belge aldığını belirterek, Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Safi İlkimen ise çok yararlı bir eğitim olduğunu ifade ederek, "İnşallah başarılı oluruz. Bu imkan bize sağlayan herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Ahmet Özkul da, "Bizlere bu belgelerin alınmasında kolaylık sağladığı için Denizli Büyükşehir Belediyesine ve emek verenlere teşekkür ediyorum. Bizim için büyük kolaylık oldu" dedi.

“BELGELER ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞE SAHİP”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'de ilk defa uyguladıkları bu çalışmayla Denizli'de belgeli istihdamın yaygınlaşmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Denizli'de ikamet eden vatandaşların zorunlu mesleki yeterlilik belgelerine erişimini ücretsiz bir şekilde koordine edeceklerini ifade eden Zolan, "Büyükşehir Belediyemize online olarak başvuran vatandaşlarımız eğitim ve sınav sürecinin ardından ücretsiz bir şekilde uluslar arası geçerliliğe sahip belgelerini almaya başladı. Nitelikli işgücünün artırılması, işgücü ve istihdam bağının güçlendirilmesi ve iş kazalarının en aza indirgenmesi açısından bu belge çok önemli. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.