Merkezefendi Belediyesi Aşağışamlı Sosyal Tesisi hizmete açıldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Merkezefendi Belediyesi Aşağışamlı Sosyal Tesisi hizmete...

Merkezefendi Belediyesi Aşağışamlı Sosyal Tesisi hizmete açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Mayıs 2022 Çarşamba - 13:19Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba - 13:19
Merkezefendi Belediyesi Aşağışamlı Sosyal Tesisi hizmete açıldı

Merkezefendi Belediyesince Aşağışamlı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan sosyal tesis, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çok amaçlı salon, muhtarlık ve çeşitli birimlerin yer aldığı Aşağışamlı Mahallesi Sosyal Tesisi’nin açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

DOĞAN: KADINLAR İÇİN KURS AÇILACAK

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, törendeki konuşmasında, “Burayı özellikle kadınlarımız için yaptık. İstediğiniz kursu burada açmak istiyoruz. Yazın çocuklarımıza etütler verelim, satranç, robotik kodlama kursları verelim burada. Aşağışamlı, Üzerlik, Altındere, Yeşilyayla gibi mahallelerimiz biraz daha merkezden uzak olduğu için sosyal aktiviteleriniz burada çok sınırlı. Merkeze gelmek, çocuklarınızı merkeze götürmek, bugünkü hayat koşullarını düşündüğümüzde çok zor ve zamanınız da yok. İşte hizmeti ayağınıza getirdik” diye konuştu.

KARACA: HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise, yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, “Aşağışamlı’da pamuk ekilirdi. Bugün niye yok, çünkü bugün burada emeği ile üretenlerin ürettikleri değer bulmuyor. Burada yetiştirdiğinizi sizin elinizden üç kuruşa alıp büyükşehirlerde 10 kat, 20 kata satıyorlar. Kazancınız yok. Bu durumda da şehir merkezine giderek iş arıyor ve Aşağışamlı’yı boşaltıyorsunuz. Sizler ürettiğiniz için milletin efendisisiniz. Çünkü üretimden bizleri koparıp, üreticilere verilmesi gereken destekleri başka yandaşlara harcayan anlayış, maalesef sizlerin elinden haklarınızı aldı. Bizler sizin her zaman yanınızdayız” diye konuştu.

300 BİN FİDE DAĞITILDI

Bu arada, açılış etkinliğiyle birlikte ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ kapsamında fide dağıtımı da gerçekleştirildi. 2020 yılında 120 bin ve 2021 yılında 200 bin fide desteğinde bulunan Merkezefendi Belediyesi, bu yıl da 300 bin fide dağıtımı yaptı.