Mecliste Denizlispor gerginliği yaşandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Mecliste Denizlispor gerginliği yaşandı

Mecliste Denizlispor gerginliği yaşandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ekim 2017 Salı - 08:43Güncelleme: 17 Ekim 2017 Salı - 08:43
Mecliste Denizlispor gerginliği yaşandı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına Denizlispor tartışması damgasını vurdu. Galericiler Sitesi’ndeki sosyal alanın ticari alana dönüştürülmesi istemi görüşülürken CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Çallıca’nın “Denizlispor adının arsalarla, rantlarla anılıyor olması bizi üzüyor” eleştirisinde bulundu. Bu sözlere tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Konu rant meselesi değil. Denizlispor bu kentin takımı. Varsa bir öneriniz getirin onu konuşalım” diyerek tepki gösterdi

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarının 2. birleşimi yapıldı. Toplantıya Denizlispor Futbol Yatırımları A.Ş.’nin, Sarayköy’ün Beylerbeyi Mahallesi sınırları içinde bulunan Galericiler Sitesi’ndeki 2 bin 931 metrekare arsanın sosyal tesis alanından ticari alana dönüştürülmesi yönündeki talebine CHP Grubu’ndan gelen eleştiri ve bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın tepki göstermesi damgasını vurdu.

SARAYKÖY BELEDİYESİ’NDEN DENİZLİSPOR’A GEÇTİ

Galericiler Sitesi içinde kalan ve sosyal tesis için ayrılan Sarayköy Belediyesi’ne ait arsa, bir süre önce ihale yoluyla satışa çıkarıldı. İhale sonunda arsayı Denizlispor Futbol Yatırımları A.Ş. satın aldı. Bu satın almanın ardından da imar planı değişikliği talebi geldi. Denizlispor, buranın ticari alana dönüştürülmesi talebiyle Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çaldı. Ardından Beylerbeyi Mahallesi M21B15B pafta, 165 ada, 30 nolu parselle ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği talebi meclisin gündemine alındı.

“İHTİYACI KARŞILAYACAK SOSYAL TESİS VAR”

Büyükşehir Belediye Meclisi 1 Nolu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülen talep, CHP’li üye Hüseyin Kabaş’ın çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edilerek, hazırlanan rapor meclise sunuldu. Bu konuda meclis üyelerine bilgi veren Başkan Zolan, Galericiler Sitesi’nde ihtiyaca cevap verecek restoran, toplantı salonu ve benzeri sosyal donatıların bulunduğunu, diğer yandan yıkımına başlanan Üçgen Çarşısı ile kentin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren galericilerin bu siteye taşınacağını, dolayısıyla daha fazla işyerine ihtiyaç duyulduğu, Sarayköy Belediyesi’nden yeri satın alan Denizlispor’un da buranın ticari alana dönüştürülmesini istediğini söyledi.

ÇALLICA: DENİZLİSPOR ADININ RANTLARLA ANILMASI BİZİ ÜZÜYOR

Zolan’ın verdiği bu bilginin ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Çallıca, “Denizlispor hepimizin onurudur. Ancak arsalarla, rantlarla adının geçiyor olması bizi üzüyor. Emlakçı, al-satçı gibi davranmasına üzülüyoruz Spor kulübünün arsa alıp bununla ilgili imar planı değişikliği talebinde bulunması etik değil. Denizlispor ile ilgili daha öncede kolej binasının bulunduğu yerle ilgili karar aldık. Şimdi Galericiler Sitesi’ndeki yerle ilgili bir talep var. Ne olacağını bilelim ki ona göre karar verelim” dedi.

ZOLAN: DENİZLİSPOR YAPINCA SUÇ MU OLUYOR?

Çallıca’nın bu sözlerine sinirlenen Zolan, “Denizlispor, Denizli’ye aittir. Bu yeri aldıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bana gelip taleplerini ilettiler. Orada sosyal tesise ihtiyaç yok. Taşınacak galericilerin için daha çok işyerine ihtiyaç var. Yeni yerler yapılacak. Bunu Denizlispor yapınca suç mu oluyor? Bu iş doğru değil diyorsanız öneri getirin onu konuşalım. Konuyu rantlarla ifade etmeniz yanlış olur. Olgunluk içinde geçecek bir maddeyi gündeme böyle getirmeniz yanlış” diye konuştu.

AK PARTİ VE MHP GRUPLARINDAN TALEBE DESTEK

AK Parti Grubu adına söz alan Haluk Değirmenci, “Büyükşehir Belediye Başkanı bir konuda söz vermişse bu AK Parti Grubu’nun sözüdür. Sonuna kadar verdiğiniz sözün arkasındayız” diyerek, talebi desteklediklerini söyledi.

MHP Grubu adına konuşan Ahmet Durmaz da “Sarayköy Belediyesi arsayı satmış, alan Denizlispor’da bizden imar planı değişikliği talebinde bulunuyor. Konuya bu tarafından bakmakta yarar var” ifadelerini kullandı.

TALEP KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamada talep AK Parti, CHP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Komisyonda çekimser kalan CHP’li Hüseyin Kabaş, bu oylamada da çekimser tavrını korudu. Talebe yönelik eleştiride bulunan CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Çallıca’nın da evet oyu kullandı.