Madımak’ta katledilenler anılıyor, Karikatürist Asaf Koçak anısına sergi – D20Haber
04.07.2024, Perşembe
21 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Madımak’ta katledilenler anılıyor, Karikatürist Asaf Koçak...

Madımak’ta katledilenler anılıyor, Karikatürist Asaf Koçak anısına sergi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2024 Pazartesi - 16:11Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi - 16:11
Madımak’ta katledilenler anılıyor, Karikatürist Asaf Koçak anısına sergi

Sivas’taki Madımak Otel’de katledilen Karikatürist Asaf Koçak, yarın Denizli’de açılacak sergiyle anılacak.

Tarihe “Sivas Katliamı” olarak geçen olay, Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas’ta bulunan yazar, ozan, düşünür ve sanatçıların kaldığı Madımak Otel’in radikal İslamcı bir grup tarafından ateşe verilmesiyle yaşandı. 2 Temmuz 1993’teki bu olayda 37 kişi yanarak ve dumandan boğularak yaşamını yitirdi.

Madımak katliamının yarın 31. yılı. Hayatını kaybedenler için çeşitli anma programları hazırlandı. Bunlardan birisi de kentte açılacak sergiyle gerçekleştirilecek. Madımak Oteli’nde can veren aydınlardan birisi olan Karikatürist Asaf Koçak anasına sergi açılacak.

Haberin DevamıReklam




Delikliçınar Meydanı’nda yarın saat 10.00’da açılacak sergide Asaf Koçak’ın 51 portre karikatürü yer alacak. Ulusal ve uluslararası sanatçıların eserleri de sergi de yer alacak.

ASAF KOÇAK KİMDİR?

1958 yılında Yozgat’ın Yerköy ilçesinde doğan Asaf Koçak, Kırşehir Eğitim Enstitüsünü bitirdi. Çocuklara resim eğitimi vermek için öğretmenlik yapan Koçak, Ankara’da 6 kişisel sergi açtı. 14 yıllık meslek hayatında çok sayıda eseri dergi ve gazetelerde yayımlanan Koçak, karikatür yarışmalarında da başarı ödülleri kazandı. 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 37 kişiden biri olan karikatürist Asaf Koçak, aramızdan ayrıldığında 35 yaşındaydı.