Lise mezunları bir dönem daha öğrenci kartı kullanabilecek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Lise mezunları bir dönem daha öğrenci...

Lise mezunları bir dönem daha öğrenci kartı kullanabilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Eylül 2022 Cuma - 11:29Güncelleme: 16 Eylül 2022 Cuma - 11:33
Lise mezunları bir dönem daha öğrenci kartı kullanabilecek

Denizli’de lise mezunları, Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma hizmetinden bir dönem daha öğrenci tarifesinden yararlanabilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi, nisan ayı toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yazılı önergesiyle üniversiteye hazırlanan lise veya dengi okullarının mezuniyetinden itibaren bir eğitim-öğretim yılı daha Denizli Öğrenci Kartı kullanabilmelerine imkân tanıyan uygulamayı kabul etmişti.

Buna göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında liseden mezun olduktan sonra üniversiteye hazırlanan öğrenciler, Denizli Öğrenci Kartı’ndan 2022-2023 döneminde yararlanabilecek. Söz konusu desteği kapsayan lise mezunlarının kart vize işlemlerini 30 Eylül 2022’ye kadar yaptırmaları gerektiği belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başta eğitim olmak üzere gençlerin ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini, liseden mezun olduktan sonra üniversite sınavına hazırlanan gençlerin ulaşım isteklerini hemen yerine getirdiklerini belirtti.

Gençlerin önlerindeki engelleri ortadan kaldırmak için gayret ettiklerini kaydeden Zolan, “Her şey gençlerimiz için. Çünkü gençlerimizi geleceğe ne kadar iyi bir şekilde hazırlarsak şehrimiz ve ülkemiz de o kadar ileri gidecektir. Ben şimdiden tüm gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.