Kriterlere uygun olmayan havuzlara ceza geliyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Kriterlere uygun olmayan havuzlara ceza geliyor

Kriterlere uygun olmayan havuzlara ceza geliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ağustos 2017 Pazartesi - 12:27Güncelleme: 7 Ağustos 2017 Pazartesi - 12:27
Kriterlere uygun olmayan havuzlara ceza geliyor

Denizli’deki yüzme havuzları yakın takibe alındı. Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmelik’te yer alan hükümlere uymayan tesislere önce eksiklerini gidermeleri için süre verilecek. Giderilmemesi durumunda cezai müeyyideler uygulanacak

İl Umumi ve Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hasan Karahan başkanlığında toplandı. Meclisin gündeminde yaz mevsimi nedeniyle yüzme havuzları vardı. Toplantıda, yüzme havuzlarında hijyenin sağlanması ve doğabilecek sağlık problemlerinin önüne geçilebilmesi için bazı kararlar alındı.

Buna göre, 06.03.2011 tarih ve 27866 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, havuzların taşıması gereken kriterlere uygun olmasına dikkat edilecek. Havuz suyu analizleri de işletmeciler tarafından en az ayda bir Sağlık Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş laboratuvarlarda yaptırılacak.

Yapılacak denetimlerde eksiklikleri görülen havuzların işletmecilerine bunları gidermeleri için 10 gün süre verilecek. Süre içinde eksiklerin giderilmemesi durumunda tamamlanıncaya kadar kapatma kararı uygulanacak. Ayrıca 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesine göre cezai müeyyideler uygulanacak.